Pešić blista posle izdanja u Istanbulu: Orlovi su spremni za Evrobasket!

28.08.2022

19:50

0

Autor: 24sedam

Selektor Srbije zadovoljan viđenim protiv Turske

Pešić blista posle izdanja u Istanbulu: Orlovi su spremni za Evrobasket!
20220819twPesic3 - Copyright MN Press

Srbija se na velika vrata vratila u borbu za Mundobakset. Posle dramatično loših rezultata u prvoj rundi kvalifikacija, Pešićevi Orlovi su u ovom prozoru maksimalno raširili krila, savladali najpre Grčku predvođenu Janisom Adetokumbom, a večeras u Istanbulu i Tursku – (79:72).

Posebno u prvom poluvremenu Jokić, Micić i drugovi su demolirali Turke, u jednom momentu imali i najvećih plus 21, da bi ogromnu prednost u nastavku meča ispustili i na kraju čak došli na ivicu poraza.

- Pre svega, čestitam mom timu. Veoma važna utakmica za nas i veoma je važno kako smo igrali prvih 20 minuta. Oni su recept kako mi želimo da igramo na Evrobasketu. Odlična odbrana, najbolja dosad i veoma pametno u napadu. Ali, to nije iznenađenje za mene, znam da imamo ofanzivni talenat i treba da ponovimo u narednim utakmicama odbranu iz prvog poluvremena – kazao je posle meča selektor Pešić, pa objasnio pad u nastavku.

- U drugih 20 minuta razlog zbog kojeg smo izgubili ritam je turski tim. Nisu imali drugih opcija, pokušali su da rizikuju, da igraju odbranu na ivici faula, veoma agresivno. To je razlog zbog kojeg smo izgubili kontrolu utakmice, što možda i nije loše za našu pripremu za EP. Veoma je važno što smo se vratili, ne samo to što smo pokazali karakter i pobednički mentalitet, već i što smo u poslednjih pet minuta znali šta želimo da igramo u napadu. To je još jedna pozitivna stvar za mene – kazao je Pešić.

Slično je razmišljao i Marko Jagodić Kuridža.

- Imali smo perfektno prvo poluvreme, znali smo da će biti teško da nastavimo da igramo na isti način. Vratili su se, imali su šansu, ali smo mi na kraju pokazali karakter i pobedili veoma važnu utakmicu za nas – rekao je iskusni košarkaš Budućnosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike