Ataman posle poraza od Srbije očekuje reakciju FIBA! Turski trener pronašao krivca za neuspeh protiv Orlova!

28.08.2022

19:32

0

Autor: 24sedam

Pešićevi izabranici u dramatičnoj završnici osvojili Istanbul

Ataman posle poraza od Srbije očekuje reakciju FIBA! Turski trener pronašao krivca za neuspeh protiv Orlova!
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Pešićevi Orlovi sa dve velike pobede u ovom kvalaifikacionom prozoru potpuno su se vratili u borbu za plasman na Mundobasket.

Posle trijumfa protiv Janisa Adetokumba i Grka u krcatoj beogradskoj Areni, Jokić, Micić i drugovi savladali su i drugog velikog rivala u nastavku kvalifikacija i to na gostujućem terenu.

U još jednoj dramatičnoj završnici, iako su Karijevi izabranici u jednom trenutku imali i 21 poen prednosti, Srbija je u Istanbulu bila bolja od Turske 79:72.

- Analizirao bih utakmicu iz dva dela. U prvom nismo dobro krenuli, posebno u odbrani, imali smo veliki problem da zaustavimo Jokića. Onda ofanzivno, naravno da nije lako postići koš iz svakog poseda. Naš moral je opao, nismo pronalazili dobre načine da napadnemo – kazao je posle meča selektor Turaka Ergin Ataman i u dahu nastavio:

- U drugom poluvremenu smo promenili strategiju, igrali smo sa dva velika igrača zajedno, zaigrali smo agresivnije na Jokića i na njihove bekove i vratili smo se u utakmicu.

Bili su turski reprezentativci nadomak velikog preokreta u poslednjih 120 sekundi utakmice imali su čak i napad da dođu do vođstva, ali su im tada dosuđena dva uzastopna faula u napadu, što je očigledno zasmetalo Atamanu.

- U poslednja dva minuta, proveriću sa mojim timom koje smo greške napravili, ali se nadam da će i FIBA odeljak za sudije proveriti današnje suđenje, šta su radili. To je sve – kazao je Ergin Ataman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike