Lučić otkrio kako je došlo do zbližavanja u reprezentaciji, pa istakao da nema pritisak trake: Pa bio sam u Partizanu kapiten sa 22!

24.08.2022

11:01

0

Lučić otkrio kako je došlo do zbližavanja u reprezentaciji, pa istakao da nema pritisak trake: Pa bio sam u Partizanu kapiten sa 22!
20180916npLucic12 - Copyright MN Press

Na današnjoj konferenciji selektora košarkaške reprezetnacije Srbije, pored Svetislava Pešića, sedeo je Vladimir Lučić, kao kapiten prvog tima. Krilni igrač je od skora u novoj ulozi, ali je evidentno da mu ne stvara pritisak, već da je to velika čast.

Nakon što je prokomentarisao predstojeći kvalifikacioni meč sa Grčkom, on je pohvalio prvu zvezdu tima, Janisa Adetokumba.

- Iz igračkog ugla dodatni motiv, da se nadmećeš i igraš protiv jednog od najboljih igrača na svetu. Takav atletski nadmoćan igrač mora da se zaustavi ekipno kao tim.

Kada je govorio o kapitenskoj traci, Lučić se dotakao uloge koju je imao u Partizanu.

- Što se tiče kapitenske uloge velika stvar je biti kapiten svoje zemlje. Nemanja Bjelica je i dalje tu sa nama, a on je prvi kapiten. Nemam preveliki pritisak, s obzirom da sam imao prilike da sa 22 godine budem kapiten Partizana, posle i u Bajernu. Pobede osiguravaju odlazak na Svetsko prvenstvo, ali biće momenata kada nećemo moći svi da igramo i neki drugi igrači će nositi pritisak. Svi koji su deo ekipe, a spisak je prilično dugačak treba da daju sve od sebe da uspeju na tom planu - rekao je Lučić.

On je već sa reprezetnacijom podigao jedan trofej, Superkupa u Nemačkoj, a nakon tog turnira govorio je o zajedništvu i zbližavanju ekipe. 

- Italijani su iznenađujuće fizički ušli u taj meč, gubili smo velikom razlikom i nakon poluvremena počeli smo fizički da reagujemo na njihovu igru i moje mišljenje je da su ti trenuci kada ekipa potvrđuje karakter i zbližava se. Dobro smo radili, bili smo i bolji, to činimo i dalje, a sigurno nismo još na svom nivou i nivou koji možemo da budemo. Trudićemo se da podižemo formu i da zabeležimo pobedu - objasnio je Vladimir Lučić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike