Pešić ponovo pred novinarima, da li ćemo saznati konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo?

23.08.2022

10:27

0

Dobićemo 12 igrača, ali to nije sve

Pešić ponovo pred novinarima, da li ćemo saznati konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo?
0MET0378 - Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, obratiće se naciji, na konferenciji za medije u sredu 24. avgusta od 12:00 časova, zajedno sa kapitenom ekipe Vladimirom Lučićem.

To će biti i prilika da selektor saopšti konašan spisak za mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, sa Grčkom i Turskom.

Rokovi koji su na snazi u FIBA su takvi da će sada selektor morati da se odluči za 12 igrača koji će nastupiti u kvalifikacijama, međutim, nije isključeno da će se spisak za Evropsko prvenstvo razlikovati.

S obzirom na to da je reč o dva različita takmičenja, na selektoru je da li će istih 12 igrača prijaviti i za Evropsko, koje počinje 1. septembra. Konačan spisak za šampionat, Košarkaški savez Srbije mora da prijavi 48 sati pre prve utakmice, koju Srbija igra sa Holandijom, 2. septembra.

To uliva nadu da će se povređeni igrači oporaviti do tog momenta, pa i dalje nije isključeno da će Srbija evropski tron napadati zajedno sa Nemanjom Bjelicom i Aleksom Avramovićem.

Za sada su sa ekipom i Nemanja Nedović koji se povredio u meču sa Slovenijom, pa je propustio Superkup u Nemačkoj, kao i Marko Gudurić koji nije igrao tokom priprema ni na jednom od tri meča.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike