Srbi oduševili naciju, Pešić ističe: Važnije od pobeda je što smo bili zajedno, da ne gledamo u retrovizor

20.08.2022

18:47

0

Javnost u Srbiji je zadovoljna, a sa njima i selektor

Srbi oduševili naciju, Pešić ističe: Važnije od pobeda je što smo bili zajedno, da ne gledamo u retrovizor
20220819twPesic3 - Copyright MN Press

Završila je Srbija pripreme za obaveze koje slede, a to su dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket, a onda i Evropsko prvenstvo. Četiri meča – tri pobede i poraz, ali utisci vrlo, vrlo pozitivni.

Poslednji meč je bio protiv Nemačke u finalu Superkupa, koji su Orlovi ubedljivo dobili i ostavili sjajan utisak. Selektor Svetislav Pešić slično misli.

- Kao što sam rekao pre polaska na mini-turneju, ove utakmice nam dolaze u pravo vreme. Mi smo puno radili, ali je sasvim druga situacija kad igraš utakmice. Drago mi je ne samo zbog pobeda, koje su korisne za samopouzdanje, ali važno mi je da smo utakmice iskoristili da se uigramo i da smo bili svi zajedno, da su igrači mogli da se druže, da razgovaraju, da diskutuju da se dogovaraju oko toga šta nas čeka svaki sledeći dan – rekao je Pešić posle trijumfa.

Tri uzbudljiva meča, ali sada sledi ono važnije.

- Vrlo važno je da ne gledamo u retrovizor, da gledamo napred. Imamo još nekoliko dana do duela sa Grčkom, treba da se malo odmorimo i pripremimo za ove dve utakmice. Bila je dobra turneja. Tri utakmice u četiri dana jeste malo naporno, ali probali smo da svi pomalo igraju, da zadržimo svežinu, ali da probamo da se uigramo zajedno.

Srbija u četvrtak igra protiv Grčke u Beogradu, a onda u nedelju protiv Turske u gostima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike