Micić „zbog Teodosića“ ostao bez NBA angažmana! Generalni menadžer otkrio: Tri su razloga zašto je Vasa još u Evropi!

14.08.2022

15:52

0

Autor: 24sedam

Plejmejker Orlova važi za najboljeg igrača planete koji nije u najjačoj ligi na svetu

Micić „zbog Teodosića“ ostao bez NBA angažmana! Generalni menadžer otkrio: Tri su razloga zašto je Vasa još u Evropi!
20210704npTeodosic02 - Copyright MN Press

Dugo već traje koketiranje između NBA lige i Vasilija Micića. Srpski plejmejker dugo je čekao pravi trenutak za odlazak „preko bare“ i kada je konačno izgledalo da su svi preduslovi ispunjeni reprezentativac Orlova je prelomio da još jednu sezonu nosi dres dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Anadolu Efesa.

Osim što je proletos sa istanbulskim velikanom odbranio kontinentalni tron, Vasa je drugu godinu zaredom poneo zvanje najboljeg igrača Fajnal-fora Evrolige zbog čega je delovalo da na Starom kontinentu nema više šta da ostvari. Odlazak u najjaču ligu na svetu crtao se kao sasvim razumljiv naredni korak u karijeri organizatora igre koji sada već ima zvanje najboljeg košarkaša na planeti koji nije deo NBA lige.

A zašto je to tako? Po mišljenju neimenovanog generalnog menadžera jedne NBA franšize tri su razloga.

VASINI ZAHTEVI ZA ODLAZAK U SAD

Kako pišu američki mediji Vasa je, navodno, želeo platu u rasponu između šest i sedam miliona dolara godišnje, mesto u startnoj petorci (ili barem zagarantovane minute) i značajnu ulogu u timu, što je u startu iz priče eliminisalo nekoliko ekipa.

- Mislim da je iskustvo Klipersa sa Milošem Teodosićem doprinelo tome da su mnogi klubovi rekli: Nemamo mnogo da potrošimo, ne možemo sebi da dozvolimo takvu grešku. Većina dobrih timova ove sezone su „poreski“ i svoju najbolju šansu da se poboljšaju nisu želeli da iskoriste i igrača koji ima određeni rizik i mnogo toga nepoznatog – rekao je za lokalne medije jedan GM.

Amerikanci su podsetili da je i Teo pre odlaska u Kliperse smatran najboljim igračem planete koji nije u NBA ligi, a tim iz Los Anđelesa mu je za dvogodišnji ugovor, koji nije odradio do kraja, dao 12.3 miliona dolara.

NEDOSTAJALA JE POTREBA ZA MICIĆEM

Generalni menadžer je primetio da u ligi nije bilo mnogo ekipa koje su imale veliku potrebu za organizatorima igre.

- Ovo je zaista dobra era za plejmejkere u NBA. Uglavnom svi imaju plejmejkera koji je u najmanju ruku dobar, pogotovo oni koji pretenduju na šampionski prsten. Uvek želite da se poboljšate i povećate dubinu u sastavu, ali ukoliko nameravate da potrošite značajan deo novca taj igrač mora da vam bude velika potreba, a jednostavno trenutno nema mnogo timova kojima su preko potrebni plejmejkeri.

Amerikanci su istakli da su angažovanje Micića najozbiljnije razmatrali Denver, Milvoki i Čikago, koji je na kraju figurirao kao najbolje rešenje za sve strane. Problemi Lonza Bola sa kolenom otvarali su Vasi čak i mesto startera na početku sezone, međutim Bulsi su na kraju odustali jer nisu želeli da pređu granicu poreza na luksuz zbog čega je među Bikove stigao slovenački as Goran Dragić kojem je skoro polovinu plate od 2.9 miliona dolara „pokupila“ liga jer spada među veterane.

OKLAHOMA TRAŽILA OBEŠTEĆENJE

Pošto Oklahoma poseduje prava na Vasu svaki tim koji je ovog leta želeo da ga angažuje morao je da se trampi sa Tanderima za neku poziciju na predstojećim draftovima, po mogućstvu prava na igrača iz prvog kruga.

- Mislim da je to bilo malo previše za timove. Niko nije želeo da odustane od pika plus svega ostalog što je bilo potrebno. Momak (Vasa prim.aut.) može da igra, mislim da bi bio dobar u NBA ligi. Ali, niko nije želeo da se odrekne pika i novca da bi ga angažovao – kazao je jedan izvršni direktor kluba iz Zapadne konferencije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike