Predsednik Srbije se dotakao i sportskih tema: Teo i Pešić su legende, nadam se medalji na Evrobasketu!

12.08.2022

20:40

0

Aleksandar Vučić veruje da Piksijevi Orlovi mogu do polufinala Mundijala

Predsednik Srbije se dotakao i sportskih tema: Teo i Pešić su legende, nadam se medalji na Evrobasketu!
Aleksandar Vučić 1 - Copyright Printscreen TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se u emisiji "Prva tema" i na sportske aktuelnosti u našoj zemlji, i ono što se desilo na relaciji Svetislav Pešić - Miloš Teodosić.

- Želim Pešiću svu sreću, želim mu da osvoji Evropsko prvenstvo, ali biće mnogo teško. Slovenci imaju Dončića, dvojicu momaka iz Zvornika Dragiće. Imaju strašnu reprezentaciju. Dončić je ta snaga. Mi imamo Nikolu velikog (Jokića). Mi imamo Nikolu velikog (Jokića), imamo Vasu Micića, imamo izvrsnu ekipu iz Zvezde Nedovića i Dobrića, iz Partizana Avramovića, imamo Lučića, Kalinića, imamo sjajnu ekipu. Nadam se da će se vratiti sa medaljom - kazao je Vučić, a onda odgovorio i na pitanje kako napreduje škola za košarkaškog trenera.

- Nisam polagao ispite skoro. Imam sve najbolje ocene, ali sam slabo učio. Kad prođe gužva oko Kosova i oko Vlade moraću malo da se posvetim školi. A kad budem počeo da polažem ispite to će značiti da je nešto lakša situacija.

Osvrnuvši se na odstranjivanje dosadašnjeg kapitena iz nacionalnog tima, posebno je istakao da je Miloš Teodosić legenda, ali i da je selektor Pešić legenda, te da jednom i drugom želi sve najbolje.

Predsednik Srbije se dotakao i Mundijala u Kataru, napominjući da se nada plasmanu u polufinale. 

- A što se tiče fudbala, iz psihološke perspektive ja mislim da mi možemo čak i do polufinala. Mi imamo dobar kostur. Da prođemo Brazil idemo na Portugal ili Maroko, posle na Hrvate ili Špance. Mislim da možemo odlično da prođemo. Al Tani, katarski emir me je zvao, i možda odem na neku utakmicu ako obezbedim susret sa njim - zaključio je Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike