Ma, kakvi mi prvi favoriti za zlato: Pešić o Evrobasketu, a šta bi sa Teom!

11.08.2022

07:05

0

Selektor Orlova nije se dotakao našeg bivšeg kapitena i odluci da ga precrta sa spiska putnika za predstojeći šampionat

Ma, kakvi mi prvi favoriti za zlato: Pešić o Evrobasketu, a šta bi sa Teom!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Mnogo se diglo prašine poslednjih dana oko odluke selektora Orlova Svetislava Pešića da na Evropsko prvnestvo ne vodi Miloša Teodosića.

Popularni Kari u intervju za Nedeljnik nije se bavio ovom temom, već o predstojećem EP, napominjući da Srbija nije favorit za zlato.

- Za početak mi tamo nismo favoriti ili ne pripadamo prvoj grupi favorita. Znam da bi zlatna medalja, ako bi se uopšte osvojila bila doživljena kao normalna stvar, a da se ne osvoji sledi kritikovanje, pljuvanje i vređanje. Znam da je tako. I previše me ne dotiče. Trudio sam se u prethodnom periodu da probam da objasnim ljudima koji vode košarku ovde kakvo je naše stanje. Očigledno da oni to veoma pažljivo slušaju, ali da me ne čuju - kazao je Kari za Nedeljnik.

Popularni Kari se osvrnuo i na to što košarkaši nemaju toliko želju da igraju za svoje zemlju.

- Oni imaju svoj pravac, ne misle da se menjaju, a ja lično smatram da, ako ovako ostane, ne samo da nećemo da osvajamo medalje, nego na nekim prvenstvima nećemo ni učestvovati. Oni to ne veruju, zato oni brinu svoju brigu i reprezentacija nije više prioritet. Reprezentacija nema značaj koji je nekad imala. Sve je danas značajnije od reprezentacije i naravno da to utiče na igrače i atmosferu oko ekipe.

Selektor Srbije pričao je o fenomenu Jokić, napominjući da ova regija uvek imala dobrih igrača na centarskoj poziciji.

- Kada je o košarci reč, pogledajte Jokića. Mi smo u prethodnim decenijama toliko vrhunskih centara proizveli od Kreše Ćosića, Divca, Rađe, pa nadalje. A to su sve vrhunski igrači na visokim pozicijama koji ne samo da su igrali na malom prostoru, nego su morali da se snalaze u malom prostoru. Sada smo pod uticajem američke košarke pa se govori ko je najbolji "MVP, MVP" što je zbog marketinga važno, ali je suštinski važnije koliki broj tih vrhunskih košarkaša stvoren baš na toj poziciji. Ništa nije slučajno, odnekuda dolazi - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nedeljnik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike