Čović ponovo pecnuo Partizan, pa otkrio ko je "minirao" transfer Teodosića u Zvezdu: Zahvalan sam predsedniku, ali tražim još novca za klub!

12.08.2022

08:30

0

Predsednik crveno-belih poziva na poštovanje pravilnika

Čović ponovo pecnuo Partizan, pa otkrio ko je "minirao" transfer Teodosića u Zvezdu: Zahvalan sam predsedniku, ali tražim još novca za klub!
Nebojša Čović - Copyright MN Press

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, ovog jutra je gostovao u jutarnjem programu Novo jutro na televiziji Pink i tom prilikom komentarisao aktuelnosti iz sveta sporta.

Glavna tema u Srbiji, ovih dana je brisanje sa spiska košarkaške reprezentacije Srbije, kapitena Miloša Teodosića, te je Čović razgovor krenuo od najvažnije teme, ali je otkrio koliko je plej ovog leta bio blizu dolaska na Mali Kalemegdan:

- Ja sam sa Teom imao nekoliko razgovora tokom ovog leta oko prelaska u Zvezdu. Sve smo se dogovorili i jedino se nismo dogovorili sa Virtusom, koji nije želeo da pristane ni na ne znam kakvo obeštećenje, gde je predsednik Virtusa rekao "Pustio bih ga drage volje, ali ne znam šta da mi date, ja to ne mogu da uradim, jer mi to ugrožava klub" - otkrio je Čović, te se osvrnuo na reprezentaciju:

- Nisam pristalica uvođenja bilo kog stranca u reprezentaciju iz prostog razloga što, ta priča da ne proizvodimo igrače poput Divca, Danilovića, koji su velike legende, apsolutno nije tačno. Tu je Teodosić, tu je Bojan Popović, Milojević, Erceg, Mačvan, Gudurić, Dobrić, Davidovac, tu je Jokić, tako da proizvodimo. Ono što je deficit kod nas jeste deficit trenera. Naši veliki treneri  treba da se zapitaju da li su učinili sve da pomalo ostave iza sebe neke novce generacije kao što je to radio pokojni  Aca Nikolić, Ranko Žeravica, Bora Stanković... E sad, niko ne uzima pravo selektoru da on bira. On bira, ima sva prava, a sa tim pravima ima i svoju odgovornost. Radi se o veoma iskusnom, kompetentnom čoveku. 

Potom se još jednom nadovezao na precrtavanje Miloša Teodosića sa spiska reprezentacije Srbije:

- Morate voditi računa o načinu na koji radite, prvo vi imate posla u tom trenutku sa institucijom. Kapiten naše reprezentacije, nije važno kako se zove, je institucija i ono što je najmanje trebalo, to je da se dogodi. No, prepustimo sad tim momcima, dajmo  im puno poverenje, važne su utakmice pred njima, i sa Grčkom i Turskom, a nakon toga i da igramo to Evropsko prvenstvo.

Zvaničnik koji je dugi niz godina u svetu sporta, smatra da uprkos lošim rezultatima, srpska košarka ima dobru budućnost.

- Ima, budućnost, ali moraju neke stvari da se urade. Svi se sad prave mrtvi, jedan tim kaže neće da igra domaće prvenstvo, ništa se nije desilo. I niko ih ne sankcioniše. Jel to bio skandal? I o čemu sad pričamo? Što pravimo sami sebi štetu, ako smo zemlja košarke dajte da poštujemo pravilnike i propozicije. To sada navlačiti da se klubovi izjašnjavati oko tog slučaja, ne znam kada se desilo da neko napusti domaće takmičenje, a da pritom prima pare od države - zapitao je Čović.

Na kraju razgovora je otkrio i da prati ostale sportove, te da je sinoć gledao eliminaciju fudbalera Partizana od AEK-a.

- Video sam sinoć, nažalost Partizan je igrao nerešeno, 2:2, ali opet su krivi svi drugi, počevši od predsednika države, pa na dalje. I od toga moramo da se odvojimo i da budemo iskreni, neko ne bi igrao Evropu da država nije dala pare. Evo, ja prizivam, tražim dodatnu pomoć od strane države za košarkaški klub Crvena zvezda i vrlo sam zahvalan jer opet ćemo probati da napravimo bolji rezultat i iskorak. Da li ćemo uspeti, nemam pojma, to niko ne može da nam garantuje. Mi ćemo se truditi da Zvezda napravi što je moguće bolji rezultat. Evo i sad kad ovo kažem, opet će biti klik naslovi "Euforija, digao na noge Zvezdine navijače". Ne ljudi, čekajte, idemo polako. Drugo teško je držati jako dobar tim. Jako dobar tim, jako puno košta. Da bi imali dobre finansije, to nije nimalo lako, ja sam vrlo zahvalan državi i samom predsedniku države - zaključio je Nebojša Čović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike