Nema para, neizvestan je i Eurobasket! Komšije ne idu na EP?!

08.08.2022

12:55

0

Autor: 24sedam

Trebalo bi da budu u grupi sa Nemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Francuskom

Nema para, neizvestan je i Eurobasket! Komšije ne idu na EP?!
Košarkaška lopta - Copyright MN Press

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine apelovao je na sve institucije u zemlji da pomognu finansijski kako bi seniorska selekcija mogla da nastupi na Evropskom prvenstvu.

- Košarkaški savez Bosne i Hercegovine oseća obavezu da saopšti kako je i dalje suočen s finansijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmičenjima - navodi se u saopštenju na sajtu KS BiH.

- Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo promptno je realizovalo najavu o pomoći mladim selekcijama i sttoga ovim putem izražavamo veliku zahvalnost ministru Samiru Avdiću (nekadašnji košarkaš i reprezentativac, prim. aut), bez čije intervencije naše kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori ne bi mogli učestvovati na EP - istakli su iz KS BiH.

Takođe, opština Novi Grad Sarajevo uplatila je 5.000 konvertibilnih maraka (KM) za potrebe reprezentacija, a opština Travnik najavila isplatu od 2.000 KM.

- Veoma smo zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu sa mogućnostima. Krajem prošlog mjeseca od strane nadležnih u Veću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj nedelji avgusta biti uplaćen novac na račun KS BiH.

To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan deo priprema za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu. Što se tiče ostalih institucija, od entitetskih do lokalnih - još uvek ništa - naveli su iz KS BiH.

Inače, Evropsko prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra, a Bosna i Hercegovina bi trebalo da bude u grupi sa Nemačkom, Mađarskom, Slovenijom, Litvanijom i Francuskom.

Mečevi grupe B biće igrani u Nemačkoj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike