Bogi i Srbija - ništa nije rešeno! Vreme ističe, ali Bogdanović nije odustao od Eurobasketa

10.06.2022

14:01

0

Nema nikakvih novih informacija u odnosu na raniji period

Bogi i Srbija - ništa nije rešeno! Vreme ističe, ali Bogdanović nije odustao od Eurobasketa
Bogdan Bogdanović - Copyright MN Press

Prostrujala je u petak popodne informacija da Bogdan Bogdanović neće igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu u septembru, iako ona nije zvanično potvrđena.

Kako je objavila većina beogradskih medija, Bogdanović je "pre dve-tri nedelje" operisao skakačko koleno, zbog čega će morati da pauzira tri meseca. To znači da posle toga neće biti vremena da se vrati u formu, a kamoli pripremi za šampionat koji se igra od 1. do 18. septembra.

Ipak, kako je 24sedam mogao da sazna, ova informacija nije definitivno potvrđena, iako je Bogdanovićev nastup pod ozbiljnim znakom pitanja, kakav je bio još od kraja NBA sezone i objave da treba da se operiše posle povrede koju je dobio u plej-ofu.

Tačnije, nije se pojavila nijedna nova informacija danas koja bi dovela do ovakvog zaključka.

Prema informacijama do kojih smo došli, Bogdanović nije odustao, a pauza bi trebalo da traje do kraja jula, a ne avgusta. Ipak, ni to nije definitivno. A i kad bi "Bogi" počeo da trenira početkom avgusta, sigurno ne bi mogao da bude potpuno spreman i u fizičkoj i takmičarskoj formi da potpuno pomogne Orlovima.

Da li će se Pešić dogovoriti sa njim da potpuno pauzira, oporavi se i spremi za početak NBA sezone u oktobru, pogotovo sad kad je pronašao sebe u Atlanti, ili će selektor u dogovoru sa igračem odlučiti da rizikuje da povede našeg godinama najboljeg igrača u reprezentaciji – videćemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike