Partizan propada, legende ćute, još malo pa će klub nestati! Ostoja Mijailović vidi rešenje za spas fudbalskog dela crno-belih!

01.08.2022

05:55

1

Autor: 24sedam

Prvi čovek KK Partizan jasno i glasno ukazao krivce za očajno stanje u Humskoj

Partizan propada, legende ćute, još malo pa će klub nestati! Ostoja Mijailović vidi rešenje za spas fudbalskog dela crno-belih!
KATA2943 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan... Ime koje mnogo znači u Srbiji, ali i izvan granica naše zemlje. Nadaleko čuveno ime.

Veliko sportsko društvo u kom sasvim prirodno najviše pažnje izazivaju fudbal i košarka kao globalno najpopularniji sportovi. A situacija u fudbalskom i košarkaškom delu Partizana, ma to je neuporedivo.

Dok u KK rade punom parom sa najboljim trenerom na svetu, gledaju u sledeću, ali i one sezone koje dolaze kasnije, u FK je potpuni haos.

Nije prvenstvo Srbije u fudbalu ljudski ni počelo, a već se može pričati o tome da su crno-beli ostali bez titule. Ma i bez šanse da se bore za titulu. Zašto?

Odgovor na ovo pitanje dao je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović u intervjuu za Kurir.

- Uh... - prva je reakcija Mijailovića na postavljeno pitanje.

- Kao prvo, moram da kažem da sportsko društvo ne radi kako treba i to sam ranije govorio i to je prvi problem koji mora da se reši. Košarkaški klub će pokrenuti inicijativu da se tu nešto promeni, da dođe do skupštine, novih izbora i sastavljanja Upravnog odbora s ljudima koji će moći da iznesu teret funkcionisanja društva kako treba.

Zna Mijailović jako dobro kako funkcionišu stvari u FK jer je i sam bio član radnog predsedništva.

- Upoznat sam dobro s tim kako funkcioniše i žao mi je što Partizan propada. Mogu da kažem da je očigledno da rukovodeća garnitura mora da prepusti svoje funkcije sposobnijim ljudima. Fudbalskom klub Partizan je neophodna kompletna reogranizacija. Na svim nivoima. Takav sistem smo postavili u košarkaškom klubu i on sad dolazi na naplatu. Fudbal je danas izuzetno profitabilan sport, FK Partizan je veliki fudbalski brend, i siguran sam da uz dobro i domaćinsko rukovođenje veliki deo klubova u sportskom društvu može da živi na račun fudbalskog kluba. Uostalom takva praksa već postoji u Evropi. Pogledajte Barselonu, Real, Fenerbahče... Ali moraju da se gledaju pre svega i svih isključivo interesi kluba, a ne jednog ili grupe pojedinaca. Imovina sportskog društva je nedopustivo zapuštena.

Ima prvi čovek KK Partizan još jedno veoma bitno i precizno opažanje. Iako ne izgleda kao važno za funkcionisanje kluba, zapravo je baš tako.

- Žao mi je što legende, kojima je deo života bio i ostao Partizan, na sveo ovo ćute. Tek se poneko oglasi. Zašto je to tako? Traže se krivci u državi, trenerima, sportskim radnicima, navijačima... A svi znaju do čega je i do koga je. Još malo ćutanja i bojim se da će FK Partizan nestati - završio je prvi čovek KK Partizan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike