Partizan bez igre, a od Pazara morao bi da bude i bez trenera: Stolica ne ume da vozi "valjak"

29.07.2022

18:18

1

Crno-beli imaju samo pobedu nad Javorom u Ivanjici i dva remija, dok Pazar nema još osvojen bod u ovoj sezoni

Partizan bez igre, a od Pazara morao bi da bude i bez trenera: Stolica ne ume da vozi "valjak"
pfc - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana doživeli igrački debakl koji se završio porazom 1:0 u Novom Pazaru. Jedini gol na utakmici postigao je Marko Mijić u 24. minutu iz penala. Gosti su igrali od 23. minuta sa igračem manje jer je Siniša Saničanin dobio drugi žuti karton i isključenje.

Dva remija su primorali Ilieva da odstupi sa mesta sportskog direktora, a ovaj poraz u Pazaru morao bi za posledicu da dobije odlazak Stolice sa pozicije trenera. Ne treba se zavaravati, niti sakrivati više iza floskula da veliki ne menjaju trenere u toku sezone.

Ovaj trener nijednim gestom, nijednom izmenom nije pokazao da zaslužuje poverenje kluba kao što je Partizan. Osim insistiranja na posedu, ne vidi se ideja kako bi trebalo da se ugrozi gol rivala, a još manje je jasno šta se uvežbava u defanzivnoj fazi, budući da se greške štopera ponavaljaju iz utakmice u utakmicu.

Prisustvujemo verovatno najgorem periodu crno-belih u poslednje tri decenije o čemu svedoči i uzvikivanje "ole, ole" malobrojnih Pazaraca dok su njihovi igrači kratkim pasovima držali goste u stalnom šahu. Ako Stolica ostane, sve su prilike da "pazarska korida" neće biti najgore što smo videli od ovog Partizana. Ovo večeras moralo je da rastuži svakog iskrenog navijača. Raspad sistema posle svega 20-tak minuta igre, jer Saničanin nije znao kako bi zaustavio raspoloženog Majdevca.

Koliko god, međutim, bio bolan poraz i brinuo taj jadni izražaj Partizana, za neka saznanja treba biti zahvalan Pazarcima. Iz ove perspektive izgleda da Andrade nije pravo rešenje da bi bio prva opcija za vezni red. Trkački to je malo za ono što treba ovom timu, u odbrani premekan, gotovo da izbegava duele...  Te duge lopte kojima menja težište lepe su za oko, ali suštinski ništa ne donose. Natho ponovo leto dočekuje potpuno nespreman. Kada se njegovom teškom vraćanju u defanzivu dodaju "lagani" Andrade, spori Rikardo i Petković sa glavom u omladinskom timu, ispada da Partizan svaki napad rivala dočekuje sa četiri igrača manje. 

Iz svega viđenog u Pazaru može se zaključiti da je ovom timu potreba "reset" sa novim trenerom i onda krenuti u misiju spasavanja sezone. Titulu treba zaboraviti, ona nije više u domenu realnog i to ne zbog mogućih "plus 7" u odnosu na Zvezdu posle 4. kola, već zato što ne treba očekivati da će neko čarobnim štapićem popraviti sve ovo što deluje ispod nivoa velikog kluba. Biće još packi, samo ne treba gubiti vreme za promene koje su neizbežne..

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

BLOG UŽIVO:

94. minut - Ponovo su crno-beli tražili penal zbog starta Kljajića na Lutovcu, ali Ivković nije ni pomislio da bi mogao da ga svira.

90. minut - Pazarci pevaju "Ode titula"!

90. minut - Igraće se još 4 minuta nadoknade vremena.

89. minut - Možda i najbolja akcija Partizana, Urošević je pronašao Vujačića, ali je Crnogorac preprano skočio i onda nije zahvatio loptu glavom onako kako je to trebalo.

87. minut - Lutovac umesto Živkovića!

84. minut - Izgleda da ovaj brod Partizana polako tone, nema tu igrača koji bi snagom i kvalitetom zaustavili ovo mučenje u Pazaru. Tužni i teški dani pred crno-belima! Promašaji na svim nivoima, od trenerskog izbora do igrača koji su dovedeni kao zamene za oterane "povratnike".

82. minut - Jović izlazi, ulazi Marko Vučić.

78. minut - Žuti za Alića zbog faula nad Baždarom.

77. minut - Rikardo sa ivice kaznenog po zemlji, Kljajić paradom zaustavlja udarac.

75. minut - Žuti karton za sekretara stručnog štaba Milana Milijaša.

71. minut - Pazarci u velikoj šansu preko Mijića posle centaršuta Nikčevića. Iz voleja šut odlazi pored stative!

70. minut - Meč je nastavljen posle sudijske pauze da bi se igrači osvežili.

68. minut - Baždar umesto Meniga.

66. minut - Izlazi islamović. ulazi Mujezinović, Alić umesto Ergelaša i Danoski umesto Majdevca.

65. minut - Dijabate u drugom pokušaju protiv odbrane Pazaraca, probao je sam da završi akciju, Kljajić je bio spreman za taj šut iskosa.

62. minut - Pazarci sve češće na zemlji. Prvo majdevac, pa Ergelaš, već oproban recept za trošenje vremena.

60. minut - Pokušao je Živković da isprovocira sudiju da svira penal, ali Ivković je samo rukom pokazao da se igra nastavi, usporeni snimak je pokazao kontakt ali se VAR nije oglasio.

55. minut - Gotovo da se ništa nije promenilo u odnosu na prvo poluvreme i to je ono što generalno mora da brine svakog navijača Partizana, jer i na trećoj utakmici zaredom ne vidi se reakcija tima, ni pokušaj trenera da nešto izmeni. Personalne promene, Dijabate - Petković, Belić - Natho ništa nisu donele osim novih imena. 

50. minut - Kakva prilika za Islamovića. Nikčević je sa desnog krila pronašao na drugoj strani drugog igrača Čuke na pozajmici Ergelaša. Usledio je pas u sredinu sa levog boka, koji je Islamović petom probao da ubaci u mrežu, ali Stevanović je bio na mestu.

46. minut - Nastavljen je meč!

 

- Neshvatljivo da je Petković završio u svlačionici, iako je jedini pokazivao želju da igra konkretno ka golu protvnika, nakon što se Menig potpuno ućutao.

- Izašli su Natho i Petković, ulaze Dijabate i Belić!

- Stolica je posle remija protiv TSC pozvao upravu i navijače na strpljenje, ali sa novih 45 minuta na klupi Partizana nikome nije jasno šta su njegovi zahtevi, još manje šta se radi tokom nedelje na uvežbavanju tima. Iz tima je opravdano ispao Marković zbog katastrofalne igre u Nišu, ali kako onda nazvati 20 minuta nastupa Saničanina u Pazaru. Za pet minut dva kartona i penal, jer je Majdevac za štopera crno-belih izgledao kao pravi Ronaldo iz najboljih dana - brz, neuhvatljiv, sa promenom pravca koja ga ostavljala ukopanog u mestu. Takođe, potpuno je neshvatljivo da Stolica dozvoljava Andradeu i Nathu toliku slobodu u defanzivnoj fazi. Njihovo presporo vraćanje na svoju polovinu terena rizikovalo je još neki gol u mreži Stevanovića, ali njihovom srećom par opasnih napada Pazarcima nije donelo plus od dva ili više golova.

45. minut - Mada su kažnjeni zatvaranjem tribina, oko stadiona i na okolnim kućama i zgradama stacionirani su najverniji navijači Novog Pazara. Igra njihovog tima je takva da se čuje "ole, ole". Partizan teško vraća posed, Andrade i Natho gotovo da ne mogu da se vrate da pomognu saigračima u defanzivi, ništa bolji nisu Rikardo i Petković. Sa igračem manje i ovakvim pristupom, ova priča Partizana u Novom Pazaru postaje "nemoguća misija".

43. minut - Isprobao je Natho svoj "slobodnjak", pozcija je bila idealna, ali šut sa oko 18 metara loš.

38. minut - Da je reč o boksu, Partizanu bi se brojalo. Crno-beli su potpuno izgubili vezu napada i poslednje linije. Teško se bore sa kontrama domaćih, koji se pojavljuju u poslednjoj trećini terena sa većim brojem igrača nego što se Partizan brani. Možda i decenijama ovakvo izdanje nije viđeno od igrača u crno-beloj opremi.

37. minut - Mnogo sreće za Pazarce! Udarac Živkovića, Rubežić je dokrznuo i ona je otišla pored gola. Dva kornera Živkovića i ništa!

36. minut - Umalo 2:0, stativa Mijića!

33. minut - Opasan napad domaćih preko Ergelaša. Za čas posla kontra se pretvorila u "pet na tri" za Pazarce, ipak Ergeleša nije izabrao najbolje rešenje da je završi. Umesto Majdevca potražio je Nikčevića, koji je probao da nabacivanjem u srce kaznenog prostora nešto više donese, ali ništa od svega.

30. minut - Sudija poslao igrače na pauzu!

24. minut - Goool 1:0, Mijić precizan sa bele tačke!

22. minut - Penal za Novi Pazar i crveni karton za Saničanina. Drugi žuti za rušenje Majdevca!

20. minut - Domaći traže penal zbog starta Fejse na Majdevcu. Protest je bio takav da je jedan od pomoćnika trenera Novog Pazara dobio crveni karton. Čuju se i navijači koji vređaju Ivkovića.

18. minut - Prva velika prilika, Rikardova levica još nije u pravoj formi. Lopta je prošla pored stative. 

15. minut - Žuti za Saničanina. Ispao je posle duge lopte prema Majdevcu. Kada je shvatio da se centarforu otvara put ka Stevanoviću, rukom ga je udario po licu. Ivković je morao da sankcioniše ovaj start.

11. minut - Partizan je došao do drugog kornera i ponovo ga je dobio nakon pokušaja Meniga koji je izblokiran. Udarac sa ugla izveo je Živković, glavom je šutirao Rikardo po sredini gola, prelako za Kljajića.

5. minut - Menig je prvi stavio Kljajića na test. Odličan šut i dobra parada iskusnog golmana donela je crno-belima prvi korner na meču. Gosti očekivano imaju veći posed, svi Pazarci su ispred lopte.

1. minut - Počelo je!

- Meč će suditi Marko Ivković iz Lajkovca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

Fudbaleri Partizana večeras (18.55, Arena Sport Premium 1) igraju meč 4. kola Superlige  u Novom Pazaru  pred praznim tribinama zbog kazne domaćoj ekipi za ponašanje navijača u baraž meču protiv IMT.

Duel crno-belih protiv tradicionalno neugodnih Pazaraca dolazi posle dva remija protiv Radničkog u Nišu i TSC u Humskoj, zbog kojih se tokom ove nedelje sa pozicije sportskog direktora povukao Ivica Iliev. 

Trener domaćeg tima Gaćinović opredelio se za sastav sa dvojicom bivših fudbalera Partizana: Filipom Kljajićem na golu i Perišom Pešukićem na mestu desnog beka. Na drugoj strani zaigraće oporavljeni Ljubomir Fejsa, a kao bonus u tim se vratio Mihajlo Petković.

Novi Pazar - Partizan, 18.55

Novi Pazar: Kljajić - Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović - Lončar, Ergelaš - Islamović,  Mijić, Nikčević - Majdevac.  Rubežić. Trener: Vladimir Gaćinović.

Partizan: Stevanović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Fejsa, Andrade - Natho, Petković, Menig - Rikardo. Trener Ilija Stolica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike