Grcima se ostvarila najveća želja! Janis igra na EP!

22.07.2022

21:19

0

Autor: 24sedam

As Milvokija predvodiće svoju zemlju na kontinentalnom šampionatu

Grcima se ostvarila najveća želja! Janis igra na EP!
profimedia-0469907472 - Copyright Profimedia/Xinhua/Xu Chang

Košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo igraće za reprezentaciju Grčke na predstojećem Evropskom prvenstvu, saopštio je predsednik nacionalnog saveza te zemlje Vangelis Liolios.

- Verujem da ćemo imati najbolje igrače u timu. Biće sa nama, jer Janis voli reprezentaciju i Grčku. On je to pre dva dana i najavio. Biće sa nama u septembru na EP - rekao je Liolios za zvanični sajt Košarkaškog saveza Grčke.

On je istakao da KS Grčke ima odličnu saradnju sa Milvokijem.

- Janis je uvek želeo da igra za Grčku i to od prvog dana kada sam razgovarao sa njim. Svi najbolji grčki košarkaši su uzbuđeni zato što će igrati za nacionalni tim - istakao je Liolios, dodavši da će u stručnom štabu selektora Grčke Dimitrisa Itudisa biti i pomoćni trener Milvokija Džoš Openhajmer.

Adetokumbo (27) je član Milvokija od 2013. godine. On je 2019. i 2020. bio proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA lige, a sa Milvokijem je 2021. osvojio šampionski prsten.

Grčka će na EP (1. do 18. septembar) igrati u Grupi C sa selekcijama Estonije, Ukrajine, Velike Britanije, Italije i Hrvatske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike