Okršaj Partizana i Zvezde u ABA ligi uvertira za evroligaški derbi! Regionalni karavan kreće 1. oktobra – poznat kompletan raspored!

19.07.2022

18:46

0

Autor: 24sedam

Jadranska liga je spremna za novu sezonu

Okršaj Partizana i Zvezde u ABA ligi uvertira za evroligaški derbi! Regionalni karavan kreće 1. oktobra – poznat kompletan raspored!
0MET9020 - Copyright MN Press

AdmiralBet ABA liga spremna je za novu sezonu. U utorak je u Zagrebu održana sednica Skupštine regionalnog takmičenja na kojoj su potvrđeni izveštaji direktora takmičenja Dubrakva Kmetovića i sportskog direktora Milije Vojnovića, uz napravljene promene u Predsedništvu lige.

Rotacijom po azbučnom redu, ulogu predsednika preuzeo je prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević, dok su mesta potpredsednika zauzeli generalni direktor Zadra David Gunjević i njegov kolega iz Mege Goran Ćakić.

Takođe, na Skupštini je potvrđen i kalendar takmičenja. Sezona u AdmiralBet ABA ligi startovaće 1. oktobra, a ligaški deo sezona završava se 16. aprila. Već u prvom kolu na programu ćemo imati balkanski klasik između Cibone i Partizana, dok će šampion Crvena zvezda novu sezonu otvoriti pred svojim navijačima protiv povratnika u elitno regionalno društvo MZT Skoplja.

Prvi večiti derbi u sezoni igraće se takođe pred Zvezdinim navijačima u 8. kolu, a zanimljivo je da će taj duel biti uvertira za istorijski okršaj večitih rivala u Evroligi koji je na programu 8. decembra.

Kompletan raspored AdmiralBet ABA lige možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike