Evroliga se raduje srpskom derbiju! Konačno će se duel Zvezde i Partizana igrati i u Evropi

15.07.2022

17:51

0

Veliko oduševljenje vlada kada se pomenu beogradski večiti

Evroliga se raduje srpskom derbiju! Konačno će se duel Zvezde i Partizana igrati i u Evropi
PARTIZAN_vs_CRVENA_ZVEZDA_074 - Copyright MN Press

Prvi put u istoriji takmičenja, u Evroligi će igrati dva srpska kluba, pa će se tako Crvena zvezda i Partizan nadmetati i u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Srpski derbi već godinama predstavlja jedan od "vrelijih" mečeva, kako na domaćim terenima, tako i u Evropi, a mnogo se očekuje i u Evroligi.

Jasno je šta se očekuje od tog meča, a Evroliga sa velikim ushićenjem čeka na početak nove sezone.

Upravo su iz Evrolige najavili srpski košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde kao meč velikog pritiska i visokog intenziteta kao malo koji drugi u sportskom svetu.

Na zvaničnom sajtu najjačeg evropskog klupskog takmičenja objavljen je tekst pod naslovom "derbiji kojima ćemo se radovati u narednoj sezoni".

Evroliga navodi da će naredne sezone biti odigrano više regionalnih i gradskih derbija neko ikada ranije, a jedan od njih je i duel između Crvene zvezde i Partizana.

- Srpski derbi se konačno igra u Evroligi. Partizan je jedini srpski tim koji je osvojio titulu u Evroligi, i to 1992. godine sa sadašnjim trenerom Željkom Obradovićem. Crvena zvezda je osvojila šest od poslednjih sedam titula u Jadranskoj ligi. Zvezda je osvojila i poslednjih sedam titula u Srbiji. Košarka u Srbiji je popularnija nego ikad, a naročito posle F4 Evrolige u Beogradu 2018. i 2022. godine - navodi se na sajtu Evrolige i podseća da navijači dva kluba stvaraju ogromnu buku na ovim mečevima.

Prvi meč između Partizana i Crvene zvezde biće odigran 8. decembra, a drugi je na programu 27. januara naredne godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike