Dante se predstavio Grobarima: Slušam o Partizanu od 15. godine, jedva čekam da zaigram!

15.07.2022

15:26

0

Australijanac iz Barselone "naoštren" pred dolazak u crno-bele

Dante se predstavio Grobarima: Slušam o Partizanu od 15. godine, jedva čekam da zaigram!
viber_slika_2022-07-15_17-28-46-403 - Copyright Printscreen/YouTube/BC Partizan TV

Jedna od "bombi" Partizana u ovom prelaznom roku svakako je Dante Egzam, koji dolazi pravo iz Barselone, a ima i NBA iskustvo i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara sa svojom Australijom.

Prošla sezona mu je bila prva u Evropi, a sada kaže da jedva čeka Partizan, Evroligu i njegove navijače.

- Svidelo mi se, bilo je sjajno iskustvo. Želeo sam da nastavim da igram u Evropi, zato sam potpisao sa Partizanom. Navijači su glavna stvar. Igranje Evrolige, putovanja, drugačija iskustva, sve to mi je otvorilo oči i bilo je sjajno iskustvo – rekao je Egzam za TV Partizan.

Naravno, pre nego što je došao, raspitao se dobro o Partizanu i razgovarao je sa mnogo ljudi o Partizanu i otkrio jedan zanimljiv detalj:

- Pričao sam sa mnogo ljudi, ali ti misliš na Džoka (Lendejla) ili Najdžela (Vilijams-Gosa), ali postoji tu jedna zanimljiva priča: Kad sam imao 15 ili 16 godina, jedan od mojih prijatelja sa kojima sam trenirao bio je Srbin i voleo je srpske trenere. Voleo je Partizanove navijače, puštao mi je snimke i rekao mi je da ovako nešto nikad nisam video, da toga nema u Australiji ili u SAD. Kada je Lendejl potpisao, saznao sam mnogo više. Uzbuđen sam i jedva čekam tu prvu evroligašku utakmicu, ma svaku utakmicu. Čuo sam koliko su navijači strastveni, tako da jedva čekam!

Ti i Lendejl ste sa reprezentacijom osvojili bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju…

- Olimpijske igre su mi bile veliko iskustvo, a i neki uvod u evropsku košarku, jer smo igrali protiv mnogo evropskih timova. Kada smo igrali utakmicu za bronzu - a znate kakvi su intenzitet i pritisak - rekli su mi da je u Evroligi svaka utakmica takva. Znam da je zahtevna i fizički teška igra, pogotovo u gostima, kada se suočavate sa navijačima…

Poznat je tvoj agresivni stil igre i zna se da možeš da igraš na više pozicija, da li si razgovarao sa trenerom šta se očekuje od tebe, osim stila igre?

- Kad sam potpisao, ideja je da donesem taj agresivni pristup. Ali, mislim da ću igrati više pleja, što volim, da postavljam tim, volim da igram u tranziciji, to mi je jedna od omiljenih stvari. Da igram agresivno i kad uđem u reket da otvaram igru i pronalazim ljude spolja. U odbrani mogu da branim od jedan do tri, što mi je jedan od najjačih aduta. Igraću jako svako veče, to mi je cilj. Želim samo da pobeđujem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike