Papapetru je novi igrač Partizana! Odjeknula "bomba" na Balkanu (FOTO)

19.07.2022

07:02

0

Grk je četvrto pojačanje crno-belih

Papapetru je novi igrač Partizana! Odjeknula "bomba" na Balkanu (FOTO)
profimedia-0638202808 - Copyright Profimedia

Grčki košarkaš Janis Papapetru novi je igrač Partizana, potvrđeno je iz tabora crno-belih.  Sada već bivši kapiten Panatinaikosa četvrto je pojačanje kluba iz Humske u ovom prelaznom roku, posle Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija.

Papapetru je došao kao slobodan igrač.

- Papapetru je rođen 30. marta 1994. u Patri, a prethodne četiri sezone je nosio dres Panatinaikosa, čiji je bio i kapiten. Pre toga, novi krilni košarkaš crno-belih je pet godina igrao za Olimpijakos.

Novo pojačanje Partizana NIS iza sebe ima devetogodišnje iskustvo igranja u Evroligi, a samo u sezoni za nama, Janis Papapetru je prosečno beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U nacionalnom šampionatu Grčke, Papapetru je u sezoni 2021/22 imao učinak od 12,8 poena i 3,7 skokova po meču.

Inače, pre nekoliko dana se Papapetru oprostio i od atinskih "zelenih".

- Hvala vam! Svim saigračima, trenerima i upravi kluba za četiri godine tokom kojih smo delili radost i tugu. Ogromno hvala navijačima našeg kluba koji su me prihvatili i učinili da se u Panatinaikosu osećam kao u svojoj porodici od prvog trenutka. Vlasniku kluba, Dimitrisu Janakopulosu koji me je podržavao od prvog dana želim da se zahvalim najiskrenije, od srca.

Zahvalan sam za ove predivne godine koje smo zajedno proveli. Panatinaikos će zauvek imati posebno mesto kod mene i svim srcem želim ovom klubu najbolje moguće uspehe u budućnosti. Vidimo se ponovo - napisao je Papapetru na društvenim mrežama.

Nema sumnje da će Grk biti još jedan od aduta crno-belih za borbu na nekoliko "frontova",  između ostalih i u Evroligi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike