Transparentno: Ostoja Mijailović otkrio ukupna dugovanja Partizana!

15.07.2022

12:31

0

Prvi čovek crno-belih pričao o poslovanju kluba

Transparentno: Ostoja Mijailović otkrio ukupna dugovanja Partizana!
ostoja mijailovic3 - Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović osvrnuo se i na poslovanje kluba, napominjući da dugovanja za porez nisu sedam miliona evra, već malo iznad pet miliona. 

- Porez o kom sad pričamo je stariji od 20 godina. Porez nisam generisao ja, čak je i prošla uprava generisala samo jedan deo poreza, ali je jedan deo generisala i uprava od mnogo ranije. Radimo na poreskom reprogramu, problem je što KK Partizan nema svoju imovinu. Mi smo pokušavali da rešimo to nekoliko puta, da nađemo neku imovinu koju možemo da damo državi, da poreska uprava upiše kolateral na tu imovinu i da nam da poreski reprogram na pet ili šest godina kako to zakon dozvoljava, uz jedan deo otpisa kamate što je dosta u tom dugovanju od preko 5 miliona evra. Veliki deo je kamata. Nije sedam nego je 5,3 miliona sa kamatama, ali ja moram da kažem da su kamate između 35 i 40% tog duga, gde se veliki deo kamate uz poreski reprogram otpisuje - rekao je Mijailović gostujući u emisiji "Sportal Jutro",

Prvi čovek Partizana otkrio je da je na pomolu da se pronađe rešenje, odnosno da je pronađeno zemljište kao hipoteka. 

- Moram da kažem da smo mi uspeli pre nekoliko nedelja da pronađemo neko zemljište za koje smo zainteresovani u okolini Apatina da kupimo i da tu zemlju platimo i da stavimo to pod hipoteku poreskoj upravi. Da nam jednostavno obezbede poreske reprograme kako bismo izbegli da plaćamo kamatu na kamate, već da plaćamo glavnicu kroz godine koje dolaze. Ono što ja čvrsto obećavam je da ćemo mi, kao što smo i u velikom delu ove sezone, plaćati poreze naredne sezone da se taj deo ne uvećava što se tiče glavnice, ali je problem što je postojeći dug jako veliki, kamate se umnožavaju i ako deo tog duga starijeg od 20 godina ne platimo, dug će biti preko 6 miliona evra na kraju sezone.

Ostoja Mijailović otkrio je koliko zapravo Partizan duguje, a da nisu vezana za porez.  

- Ukupan dug Partizana van poreskog dugovanja je 1.450.000 evra, mi smo pre neki dan izmirili 10. platu i izmirili smo sve plate za prethodnu sezonu. Moram da kažem da po prvi put otkad sam ja u Partizanu, mi isplaćujemo sve plate za ovu sezonu. ostalo je da se plati još nekim dobavljačima za prošlu sezonu. Dug je 1.450.0000 evra, ali to su reprogrami iz 2018. i 2019. godine, deo iz 2017. godine i deo iz kovid sezone, trebalo bi da taj dug u celosti očistimo u naredne dve godine.

Objasnio je prvi čovek crno-belih i raskid saradnje sa Rodionsom Kurucom, koji je imao ugovor i za narednu sezonu, ali je napustio klub.

- Mi smo raskinuli saradnju sa Kurucom za sledeću sezonu, isplatili smo ga za prethodnu sezonu, sporazumno smo se rastali i neće iza njega ostati "rep" - zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike