Kakva košarkaška priča: Igrao za 25 klubova, na pet kontinenata, a najveću ludnicu doživeo u Kolumbiji

14.07.2022

13:01

0

Nikola Kuga otkrio u podkastu "Jao Mile" da su ga zamalo opljačkali u Kaliju

Kakva košarkaška priča: Igrao za 25 klubova, na pet kontinenata, a najveću ludnicu doživeo u Kolumbiji
kuga - Copyright Instagram printscreen

Ima Nikola Kuga, nije previše poznato u srpskim košarkaškim krugovima, ali kuriozitet za njega je taj, što je igrao na pet različitih kontinenata, u preko 25 zemalja i, otprilike, 30 klubova.

On je u podkastu "Jao Mile" otkrio gde je svuda nastupao.

- Hronloški, prvo Afrika, konkretno Maroko, pa sam se vratio u Evropu, Švedska, Danska, Irska, Nemačka, Portugal, Kipar. U Aziji u Indoneziji, Vijetnamu, Tajlandu, Maldivi, pa u Libanu, onda sledi Južna Amerika tamo sam igrao u Kolumbiji, i na kraju u Australiji. Što se kaže jedino nisam igrao u Severnoj Americi i Antartiku - počeo je razgovor Kugo.

U bogatoj karijeri, Kuga je pričao o raznim dogodovštinama, a najzanimljivaja je ona vezana za Južnu Ameriku i igranje u Kolumbiji. 

- Ludnica, od početka do kraja. Niko ne priča engleski, znači haos u najavi. Stižem ja u Medeljin, dolazim u tri ujutru, trening u 11, a uveče utakmica. Ma, totalni haos, i tako tri četiri dana. Smršao sam 15 kilograma. Ja ne znam ni za koji klub igram, jer smo stalno u avionu, i tek kad sam stigao u Kukutu, saznam za koji tim nastupam. Pritom, nema para dugovanja, po nekoliko meseci, a oni ti samo govore manjana (sutra). Jedan Amerikanac kad je video da mu neće plaćati, bacao frižider kroz prozor, oni videli, ovaj ludak, bolje da mu platimo. Hvala Bogu, ja sam posle nekoliko meseci uspeo da izvučem novac, jer sam imao legalnu radnu dozvolu - kazao je Kuga.

Bivši košarkaš je priznao da mu nije bilo svejedno u Kolumbiji, čak je bio veliki rizik i da izađeš van hotela.

- Došli smo Kali čuveni grad narkokatela, Posle smrti čuvenog Pabla Eksobara, Medeljin je izgubio primat mafijaškog grada i preuzima ga Kali. Dolazimo u hotel, večeramo, i odlučim ja da malo prošetam, da upoznam grad. Međutim, vidim ja nešto  čudna atmosfera, oni mi govore da ne izlazim, jer je grad veoma opasan i da su bande na svakom koraku. Odlučim ja da je bolje da ostanem u hotelu. Drugu neprilika mi je bila kada mi je nestao internet u hotelu, odem ja do nekog kafea, vidim neka dva momka me čudno gledaju. Prate svaki moj korak, ja ustanem, oni krenu gde i ja. Vidim da je vrag odneo šalu, pozovem našeg kapitena, da dođe spred tog internet kafea, stao on odmah ispred vrata, i ja brzo ušao u kola. Čuo sam da se na semaforima dešavaju najviše pljačke. Priđu ti pištoljem i ti nemaš kud - zaključio je Kugo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike