Stolicu jako brine stanje terena na Čairu, a raduje ga povratak navijača Partizana na utakmice

14.07.2022

11:52

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih osokoljen utakmicom protiv Javora u Ivanjici

Stolicu jako brine stanje terena na Čairu, a raduje ga povratak navijača Partizana na utakmice
stolica - Copyright Instagram printscreen

Trener Partizana Ilija Stolica pred drugu utakmicu crno-belih u novoj sezoni Superlige istakao je da njegov tim ponovo kao i u Ivanjici očekuje motivisan rival i težak teren na niškom Čairu. Za mladog stručnjaka je neprihvatljivo da Radnički i Partizan moraju da igraju na takvoj podlozi, ali ga raduje odziv navijača na utakmici protiv Javora:

- Čeka nas ekipa prema kojoj imao zdravu dozu respekta jer je to tim koji nas predstavlja u Evropi, koji među prvima izlazi na evro scenu, i ovim putem im želimo sreće jer predstavljaju našu zemlju - rekao je Stolica.

Strateg crno-belih je poslednji put bio na Čairu baš kada je gledao meč svoje današnje ekipe. Tada je teren bio loš...

- Ne moram da pominjem, to je jasno, imaju problema sa samom organizacijom utakmice. Vraćamo se na standardnu temu terena, koji sigurno neće odgovarati ni nama ni domaćinu, i nadamo se da će biti u boljem stanju nego kada sam poslednji put gledao, baš protiv Partizana. Neprihvatljivo je takvo stanje podloge za fudbalske utakmice, naročito za dve ekipe takvog renomea i dva naša predstavnika u Evropi. Ono što me raduje je veliki broj navijača koji smo imali u Ivanjici, veliku energiju, mnogo nam je to značilo. Sam jug Srbije je poznat kao naša velika navijačka baza i siguran sam da će ih biti na stadionu i uz njihovu podršku nadam se da možemo do rezultata koji želimo.

Stolicu ne zavarava težak poraz Radničkog protiv Zvezde na otvaranju šampionata prošlog vikenda.

- Rival vredi sigurno više nego što to pokazuje rezultat u prošlom kolu. Oni imaju zdravu ambiciju, zaslužili su mnogo više rezultatski nego što su dobili, a kolega Sivić je jedan od cenjenijih trenera koji je pokazivao svoj kvalitet kako kod nas, tako i u inostranstvu. Prepoznatljiv je njegov rad, mislim da su u prošlom kolu za prvih 20-25 minuta više puta pogodili okvir gola i imali ogroman broj stopostotnih šansi, tako da je jasno da u napadačkom delu tima imaju igrače sa velikim individualnim i brzinskim sposobnostima. Znamo šta nas čeka. Na nama je da štop bolje pripremimo tu utakmicu - rekao je Stolica, a zatim se osvrnuo na spremnost ekipe i određenih igrača:

-  Imamo Ljubu Fejsu na treninzima, a on je na pripremama pokazao na kojem je nivou kada igra i koliko nam znači. Bio je bolestan i videćemo koliko ćemo moći da ga koristimo. Što se tiče Dijabatea, još nismo sigurni koliko bismo mogli da ga koristimo. Neki parametri pokazuju da je on svež, on je voljan i željan, ali taj podatak nije toliko važan za ovaj meč, budući da je naša namera da ga postepeno puštamo kako bismo ga dobili potpuno spremnog za mečeve u prvenstvu i u Evropi. Bez obzira što smo svi nestrpljivi, moramo da ga doziramo i da smanjimo na minimum mogućnost da se dogodi povreda.

Stolica o taktici za duel sa Radničkim kaže da će njegova ekipa nastojati da uspostavi svoj stil igre.

- Mi ćemo se truditi da se nametnemo od starta, ali ne mogu reći kako će se utakmica otvoriti od početka, jer taj kvalitet predviđanja nemam. Trudićemo se da otvorimo kvalitetno, a da li ćemo odmah biti nagrađeni golom, to ne znam i ne mogu biti siguran, ali sam siguran da će tim napredovati kako bude odmicala utakmica. Nama je svaki minut koji provedemo na terenu dragocen, jer smo malo vremena zajedno i upoznajemo se sa novim modelom igre. Zato i nije negde najvažnije kako ćemo utakmicu otvoriti, već kako ćemo je zatvoriti.

Od priče da partizan kuburi sa bonusima došlo se posle Ivanjice i golova Petkovića i Baždara do opšteg zaključka da Stolica nema problema sa mlađim igračima.

- To je nekako u prirodi u jednom trenutku procenjujemo postojanje problema, da bi u drugom zaključili suprotno. Priča o bonusima je ista kao i svaka druga u kojoj se iz nedelje u nedelje svi potvrđujemo da li vredimo ili ne. Ja pokušavam da ih rasteretim, jer ovde je kratak put od uspeha do želje drugih da ih spuste u blato. Oni zaslužuju minutažu, ali treba mlade igrače dozirati. Ko će od njih biti u Nišu, videćete.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike