Mijailović: Partizan će rešiti svoj poreski dug!

14.07.2022

10:15

0

Autor: 24sedam

- Kao kolateral ćemo ponuditi veoma vredno poljoprivredno zemljište na severu Srbije - objasnio je predsednik crno-belih

Mijailović: Partizan će rešiti svoj poreski dug!
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Priča o dugovanjima večitih rivala u košarci na ime poreza, u poslednje vreme veoma je aktuelna. Povodom svega, razgovarali smo sa prvim čovekom Partizana, Ostojom Mijailovićem.

- Partizan se proteklih 20 godina bori sa poreskim dugovima. Kao što je poznato, nasledio sam poreski dug dolaskom u Partizan, kao i mnogo dugovanja prema igračima i radnicima kluba, a koji su do današnjeg dana isplaćeni. Sada intenzivno radimo na rešavanju preostalog poreskog duga - kazao je za 24sedam Mijailović, uz detaljnije podatke, kao i plan za rešavanje ovog problema.

- Poreski dug Partizana u ovom trenutku iznosi 649,7 miliona dinara. Rešenje ovog problema bi bilo sklapanje ugovora sa državom o reprogramu ovog duga. Kao kolateral ćemo ponuditi veoma vredno poljoprivredno zemljište koje se nalazi na severu Srbije, a već uveliko radimo na tome.

U narednim danima, u koordinaciji sa državom ćemo realizovati ovaj posao. Tim zemljištem, koje je vrednije od poreskog duga koji ima Partizan, ćemo garantovati da ćemo kroz reprogram poreski dug isplatiti na vreme - dodatno je objasnio prvi čovek kluba iz Humske.

Podsetimo, Mijailović je pre nekoliko dana napomenuo da je dug za porez posebno osetljiva tema, kao i da Partizan svoja dugovanja plaća po zakonu, ali i kako su rivali pre desetak godina "isplatili" svoj dug.  

- Pre svega, kada je to urađeno, hajde da budemo relani, ova vlast nije bila na vlasti! Znači neko ko je tada bio na vlasti je dao privilegiju Crvenoj zvezdi. Ja ne tražim to za nas - istakao je Mijailović.  

Inače, poreski dug Crvene zvezde prema podacima koje je sredinom prošlog meseca izneo ministar finansija Siniša Mali je 96,6 miliona dinara.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike