Zvezda potvrdila novi potpis i to kakav! Delije će biti oduševljene!

13.07.2022

14:47

0

Autor: 24sedam

Saradnja sa Brankom Lazićem produžena na 1+1 godinu

Zvezda potvrdila novi potpis i to kakav! Delije će biti oduševljene!
Branko Lazić - Copyright MN Press

Branko Lazić ostaje u Crvenoj zvezdi. Sa kapitenom crveno-belih je produžena saradnja na još dve (1+1) sezone. Povodom nastavka saradnje, oglasio se i klub sa Malog Kalemegdana.

- Čovek koji je sinonim za vernost, istrajnost, uspehe i čvrstinu Crvene zvezde u poslednjih 11 godina, tako će ostati u crveno belom dresu sa novim ugovorom punih 13 sezona, čime će se izjednačiti sa takođe legendama kluba Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem.

Ispred njih sa 14 sezona u dresu Crvene zvezde ostaje još jedna legenda kluba Slobodan Nikolić.

Naš Laza je rekorder kluba u bukvalno svim statističkim parametrima. Godinama jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i najbolji u AdmiralBet ABA ligi (dva puta biran za najboljeg defanzivca regionalne lige), odigrao je 697 utakmica u crveno belom dresu, osvojio je 20 trofeja (šest ABA liga, sedam titula prvaka Srbije, šest kupova Srbije i Superkup ABA lige) odigrao je najviše evropskih utakmica čak 233, a sa 3.148 poena je trenutno 14. na večitoj listi strelaca KK Crvena zvezda.

Lazić koji je rodom iz Ljubovije, prve korake napravio je u KK FMP 2007.godine, a u Crvenu zvezdu je prešao 2011. godine. Sve ostalo je istorija - pobede, uspesi, pehari uz koje su se svih ovih godina nizali i rekordi.

Pored klupskih uspeha, Branko Lazić je i osvajač srebrne medalje na EP 2017. godine sa A selekcijom reprezentacije Srbije.

Crvena zvezda želi svom kapitenu puno zdravlja i uspeha u godinama koje dolaze, u kojima će ponovo iz tunela hale "Aleksandar Nikolić" kao prvi i kapiten predvoditi seniorski tim njegove i naše Crvene zvezde - navedeno je na klupskom sajtu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike