Zvanično je: Završena ljubav Ertela i Reala!

29.06.2022

16:54

0

Autor: 24sedam

Iskusni plejmejker slobodan u izboru nove sredine

Zvanično je: Završena ljubav Ertela i Reala!
profimedia-0666807899 - Copyright Profimedia

Uspeo je Tomas Ertel nešto što verovatno nije niko u istoriji španske košarke. Da u dve uzastopne sezone toliko razbesni vodeće ljude dva najveća tamnošnja kluba da mu i jedni i drugi usred sezone zamrznu status i izbace ga iz ekipe.

Posle neslavnog rastanka sa Barselonom, francuski plejmejker je od srede slobodan igrač pošto je rastanak sa njim ozvaničio i madridski Real!

Podsetimo, podigao je pre dve sezone Tomas Ertel ogromnu frku kada je od Barselone dobio dozvolu da promeni sredinu i pređe u Fenerbahče, a on svima iza leđa završavao detalje ugovora sa madridskim Realom.

Barsa je to saznala tokom boravka u Istanbulu u koji je došla zbog evroligaškog meča sa Fenerom, a onda je ekspresno donela odluku da iskusnog košarkaša udalji iz ekipe i ne dozvoli mu da se sa ostatkom tima vrati u Kataloniju.

Morao je tada Ertel da ostane sam na Bosforu, posle čega se u javnosti digla „kuka i motika“ na čelnike Barse zbog takve odluke, ali je tenzija vremenom potpuno pala, pa je tokom prošlog leta Francuz, ipak, zadužio opremu „kraljevskog kluba“.

A, onda je u Madridu napravio novu budalaštinu i ponovo je najvažniji deo sezone morao da prati iz gledališta. U najkritičnijem periodu za kasnijeg osvajača Evrolige Endesa lige, u kojem se, barem u medijima, ozbiljno razmatrala sudbina Pabla Lasa na klupi Reala, Ertel je samoinicijativno,bez dozvole kluba, otišao na put u Atinu i time sebe precrtao iz svih planova iskusnog stratega na klupi Reala.

Ertel je sada slobodan u izboru nove sredine, ali sa balastom koji će svakog potencijalnog budućeg poslodavca naterati da dva puta razmisli pre nego što se upusti u avanturu sa francuskim reprezentativcem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike