Kraj najveće sapunice evropske košarke

19.01.2021

12:00

0

Autor: D. B.

Rastali se Barselona i čovek koji joj je doneo dva trofeja

Kraj najveće sapunice evropske košarke
Copyright MN Press

Najveća sapunica evropske klupske košarka je okončana.

Barselona je objavila da je raskinula saradnju sa francuskim bekom Tomasom Ertelom. Ovaj iskusni igrač je dugo izvan tima pošto je poslednji put igrao za Katalonce početkom decembra prošle godine.

Ertel je dospeo u žižu javnosti kada je objavljeno da ga je Barsa ostavila u Istanbulu posle meča Evrolige. Tada su navodno isplivale najave da želi da pređe u redove Real Madrida i da zbog toga traga za načinom kako da sporazumno raskine ugovor sa klubom iz Katalonije. Posle mnogo međusobnih optužbi, “zaraćene” strane su ipak uspele da sednu za sto i da se dogovore oko raskidu.

Navodno, dogovor koji je postignut između Ertela i Barslone je takav da bek ne može do kraja sezone da potpiše za bilo koji španski klub, a ukoliko to učini za nekog Evroligaša neće igrati u ovom takmičenju pošto je prošao rok ra registraciju igrača koji su ove sezone već igrali u ovom takmičenju.

Pročitajte još

Barselona je Ertela dovela 2017. godine i tokom tri sezone bio je važna karika u timu koji je dva puta zaredom osvajao Kup kralja. Ertel je na oba turnira bio i najkorisniji igrač.

Navodno, sve je ovo uvod u transfer koji će se desiti sledećeg leta kada će Ertel ipak stići u redove Real Madrida i uz ugovor na dve sezone (1+1).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike