Radonjić je najtrofejniji trener Zvezde: Svaka titula obavezuje i podiže motivaciju, ali šta će biti naredne sezone?

22.06.2022

09:33

0

Trener crveno-belih sumirao sezonu

Radonjić je najtrofejniji trener Zvezde: Svaka titula obavezuje i podiže motivaciju, ali šta će biti naredne sezone?
radonjic - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su tri trofeja u nedavno završenoj sezoni. Najpre su trijumfovali u Kupu Radivoja Koraća, potom je usledilo slavlje u AdmiralBet ABA ligi, kojim su obezbedili učešče u Evroligi i naredne sezone, a zatim je pre nekoliko dana osvojeno i domaće prvenstvo.

Tako je trener Dejan Radonjić i postao najtrofejniji u istoriji kluba, a prilikom gostovanja u emisiji na portalu Sportal, govorio je o uspesima kojih je bilo na pretek.

- Završili smo sezonu na sjajan način, uspeli smo da osvojimo tri trofeja u jednoj sezoni koja je karakteristična i sa mnogo problema. Trenutni osećaj je osećaj zadovoljstva i neke želje da se malo predahne - kazao je na početku razgovora Radonjić, pa prokomentarisao broj trofeja kojih je u istoriji osvojio 30, od kojih je polovina sa crveno-belima:

- Ponosan sam na svaki moj trofej, da li je to bilo u Budućnosti, Bajernu iz Minhena ili Zvezdi, svaki ima svoju priču i to dodatno obavezuje i podiže motivaciju da se nastavi u istom ritmu.

Radonjić je od onih trenera koji tokom sezone ne komentariše pojedinačne učinke igrača, a sada se dotakao uloge Nikole Kalinića.

- U trenutku kada se pojavio tračak nade, sa obe strane da bi do saradnje mogao da dođe, odmah smo reagovali. Imao je drugačiju ulogu i odlično se u njoj snašao - naveo je Radonjić o Kaliniću, pa je prokomentarisao Ognjena Dobrića:

- Sezona sa dosta oscilacija. Smatrao sam da treba da se veruje. Tokom priprema nije uradio ni jedan košarkaški trening duže od pet minuta i tako je ušao u sezonu i sad nakon toga praviti analizu i zašto su oscilacije... Nije bilo lako ni tokom godine, i on je patim i mi, ali trudili smo se da svi izvučemo najbolje što smo mogli.

Ko će i naredne sezone nositi crveno-beli dres, nije želeo da komentariše, jer su razgovori i dalje u toku, te se samo dotakao svog ugovora:

- Kao što sam rekao posle zadnje utakmice, situacija je ista, razgovori su u toku, pa ćemo dalje videti. Moja je želja i to uopšte nije sporno. Vodimo razgovore, pa ćemo videti gde će to ići - zaključio je Radonjić.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike