Fener predstavio Saletovog naslednika: Itudis je zvanično trener šampiona Turske, odmah je bačen "u mašinu"

21.06.2022

14:38

0

Grk će i naredne sezone učestvovati u Evroligi

Fener predstavio Saletovog naslednika: Itudis je zvanično trener šampiona Turske, odmah je bačen "u mašinu"
profimedia-0701547072 - Copyright Profimedia

Fenerbahče je ponovo šampion Turske, posle pune četiri godine, ali ni to nije pomoglo Aleksandru Đorđeviću da se zadrži na klupi turskog velikana.

Ipak, ni Fener nije čekao, već je odmah predstavio novog trenera, dobro provereno ime, a to je Dimitris Itudis, doskorašnji trener moskovskog CSKA. Sa "armejcima" je proveo osam godina i osvojio dve Evrolige, a sada se vraća u elitno takmičenje.

Ovo je vrlo zgusnut dan za Fener, koji se danas rastao sa Janom Veselim posle osam godina. Čeh je bio jedan od zaštitnih znakova istanbulskog velikana, ali sada želi nova iskustva, a svi ga povezuju sa Barselonom.

Itudis je odmah na predstavljanju bačen "u mašinu", a prvo pitanje se odnosilo na plejmejkera Makabija Skotija Vilbekina.

- I dalje pregovaramo oko Vilbekina. Klubovi pregovaraju, a ja sam siguran da će naš predsednik preduzeti sve što može za budućnost. Ja razmišljam pozitivno – rekao je Itudis.

Osim Veselog, ugovor je istekao i Nandu de Kolou, sa kojim je trener radio u CSKA.

- Razgovarao sam i sa njim, radili smo u CSKA pet godina zajedno. On je tada hteo promenu okoline kakvu Jan sada želi. U stalnom sam kontaktu sa (asistentom generalnog menadžera) Derjom Janijerom i (generalnim menadžerom) Mauriciom Gerardinijem i razgovaramo o pravcu u kome želimo da idemo. Pregovori sa De Koloom su u toku, ali ne pregovaramo samo sa njim, već i sa drugim igračima. Što se Nanda tiče, pomaže i to što smo radili zajedno ranije.

Itudis je nedavno postao i selektor njegove rodne Grčke, tako da će prvo sa njima ići na reprezentativnu akciju u septembru. On je karijeru trenera počeo 1997. da bi 1999. postao asistent Željku Obradoviću, što je radio tokom 13 godina. Posle toga je jednu sezonu vodio turski Banvit, pa je preuzeo CSKA.

Šuška se čak da je pri kontaktu trenera i kluba posredovao i sam Obradović, koji je Feneru doneo jedinu titulu prvaka Evrope. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike