Zvezda zna koliko je dobila i ne želi da bude deo čopora! Samo da veliki klub ne reketira državu!

17.06.2022

10:32

0

Čović nastavio sa prozivkama na račun Partizana

Zvezda zna koliko je dobila i ne želi da bude deo čopora! Samo da veliki klub ne reketira državu!
nebojša čović - Copyright printscreen/kurir tv

Do kraja klupske košarkaške sezone u Srbiji, ostalo je još samo finale AdmiralBet KLS lige. Međutim, o predstojećem finalu između Crvene zvezde i FMP-a, manje se govori nego li o detaljima sa finbala regionalne lige, koji se nisu ticali sporta, te finansijskom izveštaju ministra Siniše Malog o astronoskim dugovanjima "večitih" rivala.

A gost jutarnjeg programa na Kurir televiziji, bio je predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, te je govorio o aktuelnostima.

Iz kluba su, nešto ranije, naveli da je ukupan poreski dug za prošlu i ovu godinu 67.335.395,00 dinara, kao i da je u periodu od 2012. do 3. juna ove godine na ime obaveza poreza i doprinosa plaćeno preko 837 miliona dinara (837.537.069). Prema rečima predsednika košarkaški klub Crvena zvezda za porez duguje 96,6 miliona, dok Partizan duguje 649,7 miliona dinara, tačnije crveno-beli ističu da je ukupni dug na ime poreza na dodatu vrednost (PDV) iznosi 95.537.641,48 dinara.
 
- Košarkaški klub Crvena zvezda ne želi da bude u čoporu. Ono što je važno je i to da Košarkaški klub Crvena zvezda nikada sebi nije dozvolio da ne plaća porez. Naše kašnjenje plaćanja poreza je proizvod korone. Svake godine smo plaćali porez i to stoji na našem sajtu. Mi smo do sada, u toku ove godine, uplatili 330.000 evra na ime poreza, u prošlog godini 2021. godini 800.000 evra. Ne samo PDV, imate porez na platu...Počeli smo da kasnimo sa porezom 2021. godine od januara. Nije sramota dugovati, a sramota je da lažeš. Sramota je da drugu stranu optužuješ da je državni bankomat - rekao je Čović.
 
Iskoristio je Čović priliku da još jednom uporedi dugovanja večitih rivala, te uputio prozivke na račun kluba iz Humske.
 
- Mi smo dobili 26 miliona od države, a kroz porez vratili sedam. Kad se to prebije, ispada da smo dobili 19 milona. A koliko su drugi dobili i koliko su dužni, to jedva čekamo da čujemo. Samo da ne bude posle reketiranja države po sistemu da je neko veliki klub. Ja ne znam kako mogu da funkcionišu klubovi koji duguju preko 6 miliona evra. To pominjem jer smo mi napadani od 2012. i smejali su nam se zbog UPPR i eksel tabela. Sad više nikom nije smešno - nastavio je Čović.
 
Saglasan je Čović sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da klubovima sledi stečaj ukoliko ne izmire dugove za porez.

- To je predsednik veoma lepo rekao i to je ispravan pristup. To je samo jedan segment i plašim se da on nije vezan za borbu protiv huliganstva. Ta borba je odluka države, po principu Tačerke (bivša britanska premijerka Margaret Tačer, priv. nov). Gledali smo te modele i i videli kako funkcionišu. To je jedan deo borbe, a drugi su organizacije, tačnije lige. Kad krenu vređanja, pljuvanja gađanja, odmah prekid meča. Ima raznoraznih idiota koji to rade, ma koju boju da imaju. To su idioti, iskompleksirani - rekao je Čović.

Na kraju, pojasnio je i zašto je optužio Igora Žeželja za nasleđene dugove u Zvezdi, iako je rukoveđenje klubom preuzeo od Slobodana Vučićevića.

- To je tako protumačeno, nemam ja tu šta da se pravdam, ali ću reći ono šta je istina. Kad sam 2011. došao u Zvezdu zatekao sam pakleno loše stanje, ali zaista Žeželj tada nije bio u upravi kluba već Sloba Vučićević, koji je posle ispao maksimalno korektan. Ali moram da kažem da su Igor Žeželj i gospođa Jadranka Radonjić su maksimalno pomogli da se napravi UPPR - dodao je Čović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike