Mega poražena na korak od finala, pa ostala bez trenera: Jovanović neće produžiti ugovor!

14.06.2022

18:39

0

Trener je vest podelio na konferenciji nakon meča

Mega poražena na korak od finala, pa ostala bez trenera: Jovanović neće produžiti ugovor!
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

Srpski košarkaši trener Vlade Jovanović napustiće klupu Mege, objavlejno je odmah po završetku sezone ovog kluba.

Tek što su košarkaši Mege izašli sa terena, posle poraza od Crvene zvezde u trećoj utakmici AmdiralBet KLS lige, već je objavljeno da ostaju bez trenera.

Naime, Jovanoviću ovog leta ističe ugovor i nema naznaka da će biti produžen sa ekipom koja je ove sezone igrala u ABA ligi.

- Nastaviću karijeru negde drugde, nemam nekih planova. Sutra šetnja pored Dunava sa kučetom, dok njemu ne dosadi. Znam gde sam došao. Tri godine sam bio u Rusiji, pa u Kini i Japanu. Ovaj posao je bio veliki izazov. Veliki broj mladih igrača je prošao i svi su odlazili na viši nivo. Zadovoljan sam jer su momci iz meseca u mesec napredovali i postajali bolji - rekao je Jovanović posle polufinala Superlige Srbije.

Jovanović je pre Mege vodio Partizan, Donjeck, Igokeu, Lokomotivu Kubanj i Šenžen Avijatorse.

Najveći uspeh postigao je upravo sa Partizanom, kada je 2011. godine trijumfovao u regionalnoj, ABA ligi, a osvojio je i dve Superlige Srbije i dva Kupa.

- Čestitam Zvezdi na pobedi, zasluženo je pobedila i prošla u finale. Sezona je bila jako dugačka i komplikovana. Imali smo udara i povreda i KOVID i solidno smo završili sezonu. Svima u klubu želim sve najbolje u nastavku karijere. Naterani smo bili da igramo sa malom rotacijom, Zvezdin roster to zahteva. U ovoj utakmici nismo imali nimalo svežine, a Kalinić je pokazao raskošan kvalitet i stavio nas na razliku koju nismo mogli da stignemo - rekao je Jovanović, pa dodao:

- Tim je napravljen da igramo sa mladim momcima. Radi se o vrlo kvalitetnim, mladim igračima. Niko im nije rekao da ne moraju da dobijaju utakmice. Ozbiljna je frka na njima da moraju da treniraju i bolje i jače, pa čak i kad je rival Zvezda koju dobiješ u jedan odsto slučajeva.

Košarkas Mege Luka Cerovina naveo je da se njegov tim potrošio u prethodnoj utakmici, te da nije bilo snage i energije u ključnim trenucima.

- Čestitao bih Zvezdi na zasluženoj pobedi i celokupnoj sezoni. Čestitam i mojim saigračima. Napredovali smo dosta mi mladi igrači u ovoj sezoni. Mnogo smo energije izgubili u prethodnoj utakmici. Hvala treneru Vladi na svemu i još nekim ljudima u klubu koji nas napuštaju - izjavio je Cerovina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike