Zvezda opravdala ulogu favorita! Brani titulu protiv FMP-a

14.06.2022

18:00

0

Mega nije mogla do novog podviga

Zvezda opravdala ulogu favorita! Brani titulu protiv FMP-a
kkcz-mega-0100 - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedom u trećoj utakmici polufinala AdmiraleBet KLS lige nad ekipom Mege, rezultatom 88:66, plasirali su se u finale, te će braniti titulu osvojenu prošle sezone.

Crveno-beli su bili bolji u prvom meču ove serije i to prilično ubedljivo, 114:78, dok su potom Megini igrači uzvatili sa 77:70.

U trećem duelu pak, pitanja pobednika nije bilo.

Krenula je Zvezda silovito i motivisano da isprave greške iz drugog susreta. Nametnuli su svoj ritam igrači Dejana Radonjića, te nakon deset minuta igre imali dvocifrenu prednost. Ništa se kod domaćina nije menjalo ni u nastavku. Predvođeni sjajno motivisanim Nikolom Kalinićem, podigli su prednost. Imala je i Mega u ovom kvartalu svojih, sjajnih minuta, ali samo u napadu, dok su problemi u odbrani bili znatno izraženiji.

 

 

Kalinić je u prvom poluvremenu odigrao maestralno, te je ubacio 21 poen, a Zvezda je pri rezultatu 53:33 otišla na pauzu.

U nastavku je usledila mini serija Mege, ali su crveno-beli iskusno čuavli velikih +20. Treća deonica, ali i poslednji kvartal protekli su u više prijateljskoj utakmici. Mladi igrači Mege su na momente pokazivali ogroman talenat koji poseduju, ali je iskustvo bilo na strani Zvezde, koja je bez većih problema čuvala prednost. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić, koji je postigao 21 poen, a pratio ga je Ostin Holins sa 17. Kod gostiju, najefikasniji su sa po 12 poena bili Boriša Simanić i Samson Ružencev.

Inače, Mega je ovu seriju igrala bez veoma bitnih igrača, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Nikole Jovića, koji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prva utakmica finala između Crene zvezde i FMP-a, na programu je u petak od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić", dok se drugi meč igra već u nedelju, u Železniku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike