Đorđevićev Fener održao novi košarkaški čas Efesu! Još jedna pobeda i titula!

09.06.2022

20:42

0

Autor: 24sedam

Gudurić i drugovi ubedljivi protiv prvaka Evrope

Đorđevićev Fener održao novi košarkaški čas Efesu! Još jedna pobeda i titula!
Aleksandar Đorđević - Copyright Profimedia

Evropski šampion nadomak je gubitka nacionalnog trona. Anadolu Efes dobio je novi šamar od gradskog rivala Fenerbahčea, kojem posle večerašnjeg trijumfa nedostaje samo još jedna pobeda kako bi vratio šampionsku krunu u Turskoj – 93:78 (18:20, 36:12, 20:17, 19:29).

Odbrana kontinentalnog trona kao da je potpuno izduvala ekipu Anadolu Efesa. Izabranici Ergina Atamana prvo su „na mišiće“ u polufinalu eliminisali Galatasaraj, da bi u dva meča protiv čete Aleksandra Đorđevića pali praktično bez ispaljenog metka.

Posebno ubedljivi su Gudurić i drugovi bili u večerašnjem meču, iako posle uvodnih 10 minuta nije izgledalo da će tako biti.

Ipak, u drugoj deonici Fener je zbrisao sa parketa velikog rivala. Furioznom serijom 18:0 u prvoj polovini drugog kvartala Đorđevićevi izabranici su najavili potop Efesa, kojem je u finišu pretposlednje četvrtine pretila prava katastrofa (70:42).

Srećom po njih, u završnih 10 minuta domaći tim je malo spustio gas, što su Micić, Larkin i ekipa iskoristili da sa sedam ubačenih trojki u tom periodu koliko toliko upristoje drugi poraz u finalnoj seriji plej-ofa turskog šampionata.

Veseli i Gudurić su sa po 18 poena predvodili Fenerbahče, Biberović je postigao poen manje, dok je Nando De Kolo ubacio 16 poena. Brajant je na drugoj strani bio najefikasniji (19 poena), Tunčer je dodao 12, Larkin je meč završio sa 10 poena, a Vasilije Micić je uz sedam poena imao dva skoka i tri asistencije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike