Zvezda u Moskvi "udara" na konačno kompletni Himki

29.10.2020

11:37 >> 22:20

0

Obradović: Nisu pokazali pravo lice ove sezone pošto su tim koji je koronavirus najviše pogodio

Zvezda u Moskvi "udara" na konačno kompletni Himki
Copyright MN Press

Da li košarkaši Crvene zvezde mogu da nanesu i šesti poraz Himkiju u Evroligi ove sezone?

Odgovor ćemo saznati u petak kada na parketu dvorane „Mitišči“ budu odmerili snagu sa ovim ruskim klubom.

Crveno-beli su pot podmoskovlja otputovali u najjačem sastavu, a prema najavama iz redova crveno-belih tim će tokom dana trenirati u tereninu odigravanja utakmice.

Himki u dosadašnjem toku lige i sezone, nije pokazao ni pravo lice ni pun “roster”. Konačnu su zajedno i osim Stefana Jovića, cela ekipa je na okupu. Verujem da ovu utakmicu vide kao priliku da se vrate na kolosek. Oni su kao ekipa možda i najgore pogođeni korona virusom i svim posledicama koje nosi. Mi ipak treba da razmišljamo samo o nama i na kondicioni deo pošto možemo fizičkom igrom svih 40 minuta da tražimo našu šansu za pobedu – tvrdi trener Crvene zvezde Saša Obradović.

Jasno je Obradoviću da je Himki, kada je u punom sastavu, tim koji može ravnopravno da se suprotstavi najboljim timova Evrope.

– Himki je ako ne ekipa za Fajnal for, onda tu za TOP 8 sigurno. Imamo mi i svoje probleme, adaptacija Terija i Ročestija, period prilagođavanja O Brajanta koji ima nesumnjiv kvalitet, ali je potrebno vreme da se prilagodi ekipi – rekao je trener Obradović.

Duel u Moskvi doneće i sudar dva sjajna strelca – Alekseja Šveda i Džordana Lojda. Ove sezone na mečevima Evrolige samo su ova dava košarkaša uspela da utakmicu završe sa 30 ili više poena.

Jedan od njegovih aduta, Ognjen Dobrić, uveren je da će se tim suočiti sa velikim izazovom sutra uveče.

– Himki je imao nešto lošiji start iz više razloga, ali sada su kompletni , imaju pun roster i to je ekipa koja je pravljena da dođe do same završnice. Sigurno su „gladni“ željni pobede, i očekuje nas izuzetno težak posao. Imamo sada i nove momke tu, polako se uvode, prilagođavaju se i pomažemo im da se što pre uključe u ekipu jer će nam puno značiti – rekao je Dobrić pred put u Moskvu.

Što se tiče duela Himkija i Crvene zvezde u Evrolgi, odigrano je šest mečeva. Ruski tim je pobedio na četiri od čega i sva tri puta na domaćem parketu. Među tim porzima je i za ruski tim rekordnih 91:53 oktobra 2015. godine.

Meč u Moskvi sudiće Sreten Radović, Pjotr Pastusiajak i Robert Viklicki.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike