Partizan razbio Zvezdu kao niko ove sezone! Valjak punom parom u majstoricu!

03.06.2022

18:53

0

Autor: 24sedam

Crno i crveno-beli završili četvrti meč finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Partizan razbio Zvezdu kao niko ove sezone! Valjak punom parom u majstoricu!
kkpart-kkcz-162 - Copyright MN Press

Šampion AdmiralBet ABA lige odlučiće se u majstorici. U četvrtom meču finalne serije regionalnog takmičenja Partizan je naneo Zvezdi jedan od najtežih poraza poslednjih sezona i sigurno je žestoko uzdrmao pred odlučujući meč, koji će se igrati u ponedeljak pred navijačima crveno-belih - 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21).

Odigrali su izabranici Željka Obradovića ubedljivo najbolji meč ove sezone. Navijači kluba iz Humske sigurno su cele sezone čekali slična izdanja Zagorca i drugova, koji su u meču biti ili ne biti za njih odigrali hrabro, jako i sa puno energije, što im je na kraju i donelo trijumf koji je mogao biti izražen i većom razlikom, s obzirom da su crno-beli u prve dve deonice ubacili neverovatnih 68 poena.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav rasplet. Ostin Holins je u prvh pet minuta isporučio crno-belima četiri vezane trojke i doneo Zvezdi velikih 22:14, ali je plus osam iz polovine uvodne deonice do njenog kraja pretvoreno u minus osam, na krilima večeras nezaustavljivih Lesora i Avramovića, koji su bez dileme podelili zvanaje meč vinera četvrte utakmice finala plej-ofa.

Kada su poluprazne tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" počele da strepe da bi san "grobara" o povratku na regionalni tron mogao biti rasršen u ovom duelu, ispred crno-belih je istupio, večeras maestralni, francuski centar, koji je sa osam uzastopnih pokrenuo nezaustavljive serije "valjka" koji je na inerciji fenomenalno završene prve deonice nastavio da melje grogiranog rivala i u drugom kvartalu.

Zvezda je, s druge strane, bila neprepoznatljiva. Osim u uvodnih pet minuta, crveno-beli nijednog trenutka večeras nisu ličili na tim koji ima meč loptu za odbranu regionalnog trona. U serijama grešaka i promašaja nije bilo igrača sposobnog da povuče ručnu i zaustavi kola koja su nezadrživo jurila u provaliju, a kada se sa dve trojke pojavio Stefan Marković već je bilo prekasno pošto je Partizan već imao ogromnih 64:37.

Već tada je bilo jasno da će se o šampionu regionalnog takmičenja odlučivati peta utakmica, ali se u drugom poluvremenu očekivala bilo kakva reakcija momaka u crveno-belim dresovima. Ali, umesto toga, crno-beli su nastavili da melju najvećeg rivala koji je na polovini treće deonice otišao na ogromnih 30 razlike, koji su bili uvod u jedini nesportski detalj na večerašnjem duelu, u režiji Uroša Trifunovića.

Mladi košarkaš Partizana pao je danas na testu fer-pleja. U momentima velikog slavlja posle ubačene trojke za maksimalnih plus 34 (100:67), bek crno-belih je nesportskom reakcijom prema klupi rivala isprovocirao veliku gužvu, koja je završena njegovim isključenjem i smirivanjem strasti među igračima od strane trenera Obradovića i Radonjića.

PARTIZAN: Panter 9, Vukčević 2, Ledej 8, Zagorac 2, Avramović 24, Koprivica 2, Smailagić 11, Mur 11, Glas 5, Lesor 19, Trifunović 7, Madar 12.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 1, Volters 8, Davidovac 4, Mitrović 2, Lazić 4, Kalinić 3, Dobrić 16, Holins 19, Ivanović 8, Marković 11, Vajt 2, Kuzmić 6.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Zvezdu 112:84!

MN Press
 

38. MINUT - Posle poena Koprivice i Glasa, svi košarkaši Partizana su se upisali u strelce na ovom meču. U poslednja dva minuta crno-beli ulaze s vođstvom 107:79 posle dva promašena bacanja Mura.

36. MINUT - Novi najveći plus na meču posle četiri vezana poena Trifunovića na polovini četvrte deonice - 100:67. Posle četiri poena, Trifunović ubacuje i trojku. Pravi potom nesportski potez, dobacio je nešto klupi Zvezde, zbog čega je zaradio isključenje - 103:69. Dobrić je promašio dva slobodna bacanja, potom Madar pravi petu ličnu grešku. Ivanović ubacuje dva penala - 103:71 u 36. minutu.

MN Press
 

34. MINUT - Sve je na ovom meču odavno poznato što se tiče konačanog ishoda i čeka se samo rezultat na kraju. Na isteku 34. minuta crno-beli vode 98:67.

MN Press
 

32. MINUT - Trojkom Alekse Avramovića otvoren je četvrti period - 91:63. Ivanović postiže svoje prve poene na meču u 31. minutu. Trojka Madara za plus 29 "valjka" - 94:65. Na isteku 32. minuta, posle asistencije Lesora Vukčević zakucava za novo najveće vođstvo Partizana na meču - 96:65.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Mini seriju Zvezde 4:0 trojkom prekida Aleksa Avramović - 86:60, 29. minut. Na kraju treće deonice Partizan vodi 88:63.

28. MINUT - Mini seriju crveno-belih 5:0 sa dva ubačena bacanja prekida Madar - 81:54. Davidovac i Marković su vezali po dva ubačena slobodna bacanja, između toga je Smailagić poentira sa poludistance. U završna dva minuta treće deonice crno-beli ulaze sa 83:59.

MN Press
 

26. MINUT - Mini seriju Zvezde 6:0 sa dva ubačena bacanja prekida Avramović, a potom Smailagić seče dodavanje i u kontri zakucava. Nova izgubljena lopta za Zvezdu, posle čega Mur poentira iz prodora i vraća crno-bele na plus 30 na polovini treće deonice - 79:49. Na isteku 26. minuta Partizan vodi 79:54, posle ubačene trojke Lazića. Prethodno je dva poena ubacio Kuzmić.

24. MINUT - Posle dugo vremena Partizan je malo posustao na obe strane terena, što Zvezda nije maksimalno iskoristila pošto su Lazić i Kalinić bili polovično precizni sa linije penala - 73:47. Crno-beli su za manje od četiri minuta izašli iz bonusa, a i Holins je promašio dva bacanja. Ipak, lopta mu se vratila u ruke, pa je postigao dva poena. Na isteku 24. minuta crno-beli vode 73:49.

MN Press
 

22. MINUT - Greškom u dodavanju Kalinića i trojkom Ledeja otvoreno je drugo poluvreme - 71:43. Lazić promašuje trojku. Poenima Smailagića iz ofanzivnog skoka Partizan dolazi do maksimalnih plus 30 - 73:43. Na isteku 22. minuta crno-beli vode 73:45 posle poena Holinsa sa poludistance.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Stefan Marković je ubacio još jednu trojku za Zvezdu, kojoj se na sve muke večeras nadovezala i četvrta lična greška Mitrovića u 19. minutu meča. Avramović je ubacio dva bacanja - 66:40. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 68:43.

MN Press
 

18. MINUT - Pokušao je Stefan Marković ubačenom trojkom da pokrene Zvvezdu, ali je potom Avramović vezao pet poena, a Mur poene uz faul i pogođeno bacanje za novo najveće vođstvo Partizana pred završna dva minuta prvog poluvremena 64:37.

16. MINUT - Partizanovu seriju 14:0 polovičnim učinkom sa linije penala prekida Dobrić, a potom na drugoj strani Avramović zakucava iz prodora za plus 21 Partizana - 51:30. Ponovo Dobrić poentira iz slobodnih bacanja (2/2). Zvezda je za šest minuta druge deonice postigla samo pet poena (dva iz igre), a posle trojke Pantera crno-beli imaju novi najveći plus - 54:32.

MN Press
 

14. MINUT - Partizan je na plus 12 posle novih poena Lesora - 41:29, 13. minut. Nova izgubljena lopta za i novi poeni uz faul Lesora na drugoj strani. Francuski centar je pogodio dodatno slobodno bacanje. Partizanova serija je 12:2, za novi najveći plus "valjka" na meču - 44:29. Raste prednost Partizana, posle promašene trojke Dobrića, šut van linje 6.75 pogađa Panter - 47:29. Crno-beli su na plus 20 na isteku 14. minuta posle poena Avramovića sa poludistance - 49:29.

12. MINUT - Promašili su crno-beli dva napada na plus osam, a posle poena Davidovca, na drugoj strani svoju seriju nastavlja Lesor - 37:29. Partizan je na isteku 12. minuta stigao do dvocifrenog plusa, pošto je posle faula u napadu Ivanovića, Madar ubacio šut sa poludistance - 39:29.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Seriju Partizana 10:0 poenima uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem prekida Dobrić. Crveno-beli ponovo vode - 25:24. Madar pogađa svoju prvu trojku na meču, a potom je u kontri šut van linije 6.75 pogodio i Aleksa Avramović za najveći plus Partizana u dosadašnjem toku meča - 30:25, 19. minut. Lesor krade loptu i asistira Avramoviću, koji u kontri zakucava za plus sedam crno-belih - 32:25. Seriju Partizana 8:0 prekida Volters, a potom Panter ubacuje svoju prvu trojku na meču. Na kraju prve deonice Partizan vodi 35:27.

MN Press
 

8. MINUT - Lesor vezuje pet poena za seriju Partizana 7:0 i ekspresan povratak crno-belih - 22:21. U završna dva minuta Partizan ulazi sa plus dva, posle novih 2+1 Matijasa Lesora - 24:22. 

6. MINUT - Posle poena Mura za prekid Zvezdine serije 6:0, Volters vezuje četiri poena za novi maksimalni plus crveno-belih - 22:14. Zagorac zakucava na drugoj strani.

MN Press
 

4. MINUT - Holins je raspucao na startu meča. Pogodio je četiri vezane trojke za vođstvo Zvezde 18:12 na isteku 4. minuta meča. Crno-beli su pokušali da odgovore sa ubačenim šutevima Smailagića i Ledeja van linije 6:75, ali je Obradović primoran da traži prvi munut odmora.

2. MINUT - Prve poene na meču postiže Smailagić. Kumić poravnava iz ofanzivnog skoka. Zvezda prvi put na meču vodi posle dva ubačena bacanja Kalinića - 4:2. Laki poeni za Mura. Na isteku drugog minuta, crveno-beli vode 6:4 posle novi poena sa linije penala - ovoga puta Voltersa.

 

 

 

U dvorani Pionir crno-bele i večeras bodri Duško Vujošević.

Većina mesta koja su večeras dostupna navijačima Partizana već su popunjena.

24sedam/P. K.
 
24sedam/P. K.
 

Partizan će biti drastično oslabljen za podršku sa tribina. Kako će večeras izgledati dvorana "Aleksandar Nikolić" i gde navijači kluba iz Humske ne smeju da se nalaze pogledajte OVDE.

Zanimljiv detalj o broju odigranih finala košarkaša Partizana i Zvezde pojavio se uoči četvrte utakmice.

printscreen
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike