Kakva noć Džimija Batlera u Bostonu! Majami izborio majstoricu u finalu Istoka (FOTO)

28.05.2022

05:23

0

Autor: 24sedam

Hitsi pokvarili veliko slavlje u "Gardenu"

Kakva noć Džimija Batlera u Bostonu! Majami izborio majstoricu u finalu Istoka (FOTO)
majami - Copyright Tanjug/AP

Kakva je to bila noć za velikog Batlera! Paklenom završnicom sajni lider ekipe Majamija upropastio je navijačima Bostona priliku da slave titulu na Istoku i prolaz finale lige, gde bi ih čekao tim Golden Stejta. A sve je bilo spremno za žurku i slavlje trijumfa u seriji od 4-2. Meč je završen pobedom Majami rezultatom 111:103.

Majami je uspeo da nametne ritam od samog starta. Prvu četvrtinu su rešili rezultatom 29:22, ali se domaćin nije predavao pa je do odlaska na pauzu doveo meč gotovo do egala - 48:46.

 

U nastavku su najpre dominirali gosti, uspevši da podignu razliku na 12 poena u svoju korist, da bi sjajni Tejtum uz pomoć Vajta, sredinom poslednjeg kvartala nagovestio početak velike žurke - 97:94 za Boston.

Baš u tim trenucima stvar u svoje ruke je preuzeo Batler. Zajedno sa Laurijem kreirao je najneprijatnije iznenađenje za prepunu dvoranu protivnika i sa serijom od 6:0 kod rezultata 99:99, pokazali rešenost ne samo da produže seriju, već da je vrate pred svoje navijače. 

 

 

Batler je bio najefikasniji igrač na meču sa 47 postignutih poena, kojima je dodao devet  skokova i osam asistencija, dok je Lauri dodao 18 poena, uz deset asistencija.

Kod Bostona dominirao je Džejson Tejtum sa 30 poena.

Majstorica se igra u noći između nedelje i ponedeljka u Majamiju.

U finale se već plasirala ekipa Golden Stejta našeg Nemanje Bjelice.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike