Zvezdi je trebalo vremena da se adaptira, Radonjić upozorava: Druga utakmica ume da bude opasnija, znamo da Partizan dolazi da nas pobedi

27.05.2022

20:49

0

Trener crveno-belih istakao da koncentracija ne sme da popušta

Zvezdi je trebalo vremena da se adaptira, Radonjić upozorava: Druga utakmica ume da bude opasnija, znamo da Partizan dolazi da nas pobedi
0MAR42 - Copyright MN Press

Trebalo je Crvenoj zvezdi malo vremena da uhvati ritam i prilagodi se Partizanu, ali je posle toga maltene rutinski privela kraju prvi meč finalne serije AdmiralBet ABA lige i povela 1:0.

Dejan Radonjić je rekao da njegov tim može da pobeđuje crno-bele samo kada je koncentrisan i disciplinovan.

- Očekivano težak meč, kao što smo pričali ovih dana. Partizan je bio bolji na početku utakmice, gradio je rezultat kvalitetnom igrom. Mi smo u drugoj četvrtini uspeli i pored ne tako zadovoljavajuće igre dođemo do izjednačenja, pa i prednosti. Početak treće četvrtine bio je jako značajan. Uspeli da budemo u oba pravca dobri i takva igra nam je dala prednost da možemo da igramo i bolje u nastavku. Bilo je potrebno da budemo jako koncentrisani kad se igra protiv kvaliteta koji ima Partizan na svim pozicijama. Držali smo tu prednost, nismo dali da nas Partizan stigne, što se dešavalo u ranijim utakmicama i uspeli da dođemo do pobede – rekao je Radonjić i odmah istakao:

- Moraćemo da budemo jako, jako dobri u sledećem meču, jer sam svestan, a i iskustvo nalaže i govori, da taj drugi meč zna da bude opasan ovde kad se igra iz raznih stvari. I čestitam Kaliniću na činjenici da je postao otac danas.

Da li je treća četvrtina bila ključna?

- Kao što sam rekao, Partizan je igrao jako dobro, a i ovo je finale, dva najbolja tima u ligi i jasno je da su uspeli da nas poremete u početku. Bilo je potrebno vremena da se adaptiramo, a opet jako je značajno da koncentracija i odgovornost bude konstantna i da ne traje samo u određenim minutima, jer je to tim kvaliteta gde može za par minuta da stigne bilo koju razliku. Morali smo da budemo koncentrisani u oba pravca.

Radonjić je istakao da je bilo više dobrih stvari, ne samo procenat šuta, a posebno je istakao 24 asistencije.

On nije hteo ni ovog puta da ulazi u detalje o pojedinim igračima. Na pitanje koliko će biti drugačiji sledeći meč, on je pomalo nestrpljivo odgovorio:

- Ovo je finale i svaki meč je prilika da se urade stvari koje donose prevagu. Mi moramo da očekujemo svaki put utakmicu u kojoj Partizan dolazi da nas pobedi, nemam dilemu da će biti drugačije. Mislim, mi… - raširio je ruke u čuđenju, a onda je usledilo opaska da je Željko Obradović pričao o motivaciji svojih igrača, Radonjić je kratko rekao:

- Dalje?

Rekli ste da druga utakmica može biti opasnija iz mnogo razloga, pa koji su to razlozi?

- To ću reći igračima sutra. Već sam im rekao malo, a sutra ću preciznije i detaljnije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike