Obradović rekao igračima "gledajte, učite": Košarka je kao šah, a u finalu moramo još bolje nego večeras

22.05.2022

21:27

0

Trener Partizana imao mnogo razloga za zadovoljstvo, a sada mora brzo da se sprema za finale

Obradović rekao igračima "gledajte, učite": Košarka je kao šah, a u finalu moramo još bolje nego večeras
PARTIZAN_vs_IGOKEA_42 - Copyright MN Press

Partizan je više nego ubedljivo pobedio Budućnost i tako se plasirao u svoje prvo finale AdmiralBet ABA lige posle devet godina.

Nakon 101:77, Željko Obradović je imao mnogo razloga za zadovoljstvo, ali će, kako kaže, za finale biti potrebno više i bolje.

- Utiscima smo zadovoljni, mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu. Igrali smo agresivno od samog početka i to je dovelo do velike razlike do poluvremena, a i posle. Naravno, hvala navijačima, oni su nam stalno vetar u leđa. Mislim da to treba da imamo u glavi i kada počnemo da se spremamo za finale.

Nije čekao pitanja, nego je nastavio:

- U svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, a večeras ih je bilo stvarno dosta. Napadački smo igrali dobro, čitali smo odbranu i imali dobar protok lopte, bolji čak nego i u prvoj utakmici. Ima stvari na kojima moramo da insistiramo i radimo. Treba da korigujemo to i da nam ova utakmica da vetar u leđa da znamo da možemo i imamo obavezu i prema navijačima da damo svoj maksimum u finalnoj seriji – rekao je Obradović i dodao:

- Hoću da kažem da je bila izuzetno fer i sportska atmosfera, pre svega mislim na igrače na terenu i na nas iz stručnih štabova, i sve utakmice su protekle u fer-pleju. Naravno, čestitam i mom kolegi Džikiću, znam da je imao mnogo personalnih problema.

Partizan je u Podgorici odigrao ispod nivoa, praveći neke čudne greške, tako da je ekipa sada pokazala sjajnu reakciju. Isto je bilo i posle Burse, pošto je i tada tim pokazao reakciju.

- Mi analiziramo do najsitnijih detalja i mnogo vremena trošimo na to. Rekao sam da sam zadovoljan sa dosta stvari, ali imamo neke situacije koje moramo da ponavljamo da bi igrači shvatili kako treba da reagujemo. Ono što je suština košarkaške igre je kad si u napadu da se čita odbrana i gde si u prednosti. Gledali smo "fajnal for" i kao da smo gledali šah, stalno je lopta bila tamo gde treba da bude. Pokazali smo to igračima, rekli smo "gledajte, učite". Ne može da se igra ad hok. Može iz tranzicije, naravno, i večeras je bilo dobrih poena iz tranzicije, baš kao što smo i primili neke poene iz tranzicije. Sve to radimo i na treningu. Nema drugog, osim da ponavljamo.

Kad se priča o reakciji, Kevin Panter je meč u Podgorici završio bez poena, a večeras je dao 30.

- On ima ogromnu želju, to je svakom u sali bilo jasno od početka utakmice. Hteo je da igra i pošto je dao 30 poena. Odigrao je takvu utakmicu kakvu je odigrao. Stalno je bio na lopti, bio je agresivan. Uvek od tih najboljih igrača treba da pođe, da bi i ostali videli i onda krenuli za njima.

Ako bi vaš tim u finalu igrao na ovom nivou, da li biste bili zadovoljni?

- Bio bih zadovoljan nekim stvarima. Zato što mislim da će za finale morati da se odigra još bolje, ali ova želja i borbenost su dobri. Mi moramo u finalu da igramo sa još većom energijom i željom. To igrači moraju da shvate.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike