Partizanov cilj je ispunjen plasmanom u finale, ali obaveza i dalje postoji: Zvezda je iskusan i inteligentan tim

25.05.2022

11:07

0

Obradović pun hvale za rivala, a hrabri ga jedna činjenica

Partizanov cilj je ispunjen plasmanom u finale, ali obaveza i dalje postoji: Zvezda je iskusan i inteligentan tim
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je ušao u finale AdmiralBet ABA lige prvi put posle devet godina i tu će se boriti protiv večitog rivala Crvene zvezde.

To je jedan od ciljeva koji su crno-beli sebi zacrtali pred početak sezone, tako da postoji zadovoljstvo u njihovim redovima.

- Srećni smo i zadovoljni smo se izborili za priliku da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspeli smo da dođemo do njega – rekao je trener Željko Obradović.

Partizan ulazi u pozitivnom raspoloženju u ovu seriju, posle dobrih igara u polufinalu protiv Budućnosti, u utakmicama koje su igrane u Beogradu.

- Nama je najbitnije da je poslednja utakmica dobro odigrana i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. To je iskusan tim, godinama igraju zajedno i igrali su mnogo finala. To je tim koji u svakom trenutku zna šta treba da radi na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu.

"Večiti" su ove sezone odigrali tri utakmice i svaka je bila drugačija. Zvezda je dobila prvu na kvalitet i iskustvo, prilično rutinski, u drugoj, u finalu Kupa Radivoja Koraća se Partizan "nije ni pojavio", da bi se u trećoj crno-beli rastrčali i raspucali i ubedljivo dobili rivala. Nijedna od tih utakmica nije ličila na prethodnu, koliko će ove sada biti različite?

- Biće različito utoliko što je ovo plej-of, i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promeniš neke stvari i da menjaš. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba da vodimo računa da su izuzetnom iskusan tim, sa izuzetnim kvalitetom. Ponavljam, ona naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima nam je pokazala gde bi bilo rešenje. Svi smo mi svesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan i da ih vidi u finalu – rekao je Obradović pa dodao:

- Pritisak sigurno postoji kao nešto što je kod nas prisutno, sama činjenica da dođeš do finala ga donosi. Neću da ponavljam činjenicu da je naš tim najmlađi u Evropi. Sve ono što se dešavalo tokom sezone, ona bolna događanja, sve to treba da pomogne da se igrači rasterete maksimalno. Na kraju krajeva, to je uvek isto pet na pet na terenu, igra se košarka.

Koliko će domaći teren biti prednost?

- Svi vole da igraju pred svojim navijačima, specifično je koliko znači taj vetar u leđa koji daju navijači. Koliko je to bitno ili nije bitno, to će uvek na kraju da se zna. Uvek se u sportu posle zna zbog čega je neko pobedio i izgubio. Činjenica da je prve dve igramo kao gosti, znamo da će biti izuzetna atmosfera i moramo da se spremimo za to.

U Partizanu kažu da nema povreda i da će svi biti u konkurenciji za meč.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike