Vasa osvojio Pirej, luda završnica u Vitoriji pripala Barseloni

30.10.2020

22:11 >> 22:46

0

Autor: Adam Štulić

Anadolu Efes bolji od Olimpijakosa, Barsina osveta Baskoniji

Vasa osvojio Pirej, luda završnica u Vitoriji pripala Barseloni
Copyright MN Press

Vratio se Šejn Larkin, vratio se i Efes u ritam kojim je do prekida prošle sezone suvereno vladao Evroligom. Turski tim je u šestom kolu elitnog takmičenja kao gost slavio protiv Olimpijakosa 84:79 (29:26, 15:12, 19:19, 21:22).

Trio bekova (Micić, Larkin, Bubua) bio je najzalužniji za drugi ovosezonski evroligaški trijumf izabranika Ergina Atamana, koji su gotovo celim tokom meča bili u rezultatskom plusu.

Zvezda pala u završnici: Prvenac Himkija u Evroligi

Larkin i Bubua sa 15, te Krunoslav Simon sa 11 poena, bili su, uz Micića, vodeći igrači istanbulskog kluba, dok su u ekipi Olimpijakosa jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bili nekadašnji centar Budućnosti Hasan Martin sa 11, Mekisik i Slukas sa po 10 poena.

U završnom meču ovonedeljne evroligaške runde, Barselona je u španskom derbiju u Vitoriji savladala Baskoniju 72:71 (20:19, 19:18, 19:19, 14:15).

Ovim trijumfom Katalonci su se osvetili velikom rivalu za nedavni poraz u nacionalnom šampionatu, kada su na istom mestu izabranici Duška Ivanovića slavili 82:71.

Španski šampion i vicešampion odigrali su zanimljiv evroligaški duel. Barselona je, posle početne prednosti Baskonije (7:4, 3. minut), prešla u vođstvo koje je uspešno održavala sve do kraja treće i početka četvrte deonice, kada su domaći iskoristili prazan hod u igri rivala i serijom 17:0 došli do prve dvocifrene prednosti koju je jedna ekipa imala na meču (69:58, 36. minut).

Ipak, Baskonija je tada neshvatljivo stala. U preostalih četiri minuta utakmice postigli su samo tri poena, što su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa uspeli da kazne i sa 11 uzastopnih poena do kraja susreta dođu do velike pobede.

Kalates: Sa 20 godina nisam bio obožavalac Šarasa

Nikola Mirotić je sa 18 poena bio najefikasniji igrač meča, Dejvis sa 12 i Abrines sa 10 poena bili su mu značajna podrška, mada je u odlučujućim momemntima meča značajnu ulogu imao i Kajl Kjurik, koji je sa pet poena (devet ukupno) dao značajan doprinos u prestizanju Baskonijine prednosti.

Zoran Dragić je postigao 15 poena u poraženom timu, u kojem su dvocifreni broj poena postigli još Polonara (14), Fol (11) i Džekiri (10).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike