Zvezda pala u završnici: Prvenac Himkija u Evroligi

30.10.2020

19:02 >> 21:19

0

Puleni Saše Obradovića poraženi u Moskvi

Zvezda pala u završnici: Prvenac Himkija u Evroligi
Copyright MN Press

Jedni slave prvenac, drugi žale što nisu nastavili dobru seriju brejkom. Posle velike borbe u Rusiji su crveno-beli poraženi.

Himki je slavio protiv Crvene zvezde – 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20).

Imaju crveno-beli za čim da žale, propustili su šansu da se odlepe u trećoj deonici, a Himki je preko raspoloženog Mekaluma i odličnog Mikija pronašao način da trijumfuje. Uz to je bilo primetno da će O’Brajantu trebati još vremena da se adaptira i da je možda previše želeo na svom debiju i da je “izgoreo” u želji da se dokaže.

Poznat datum Zvezdinog gostovanja Asvelu u Evroligi

Obradović je iznenadio sve ubacivanjem Džonija O’Brajanta u startnu postavu. Saigrači su od početka želeli da ga uključe u igru, on je imao veliku želju da se pokaže odmah, a Himki je sve to iskoristio za savršen početak (8:1). Ulazak Kuridže je doneo mirnoću, Lojd se vratio u svoj ritam, Lazić pogodio trojku u tranziciji kao odgovor na sve to (13:14).

Tražili su i jedni i drugi način da se „odlepe“, Zvezda nije uspevala da nagradi sebe odličnom odbranom na Švedu, dok je Himki previše forsirao šut za tri. O’Brajant je ponovo previše solirao u završnici drugog kvartala, a Miki se razigrao na obe strane terena, a Volden ušao u probleme sa faulovima (tri lične). Sve to je bilo dovoljno za prednost domaćina posle prvih 20 minuta (44:40).

O’Brajant zvanično pojačao Zvezdu: Donosim raznovrsnost, sve što želim su pobede

– Ne smemo ovoliko prostora da ostavljamo Švedu kao u drugoj četvrtini. Imao je dosta opcija da poentira i asistira – upozoravao je Obradović u pauzi između dva dela.

Mnogo bolje je, pre svega defanzivno, Zvezda započela drugo poluvreme. Pronašli su način da zaustave napade domaćina, imali su i pet poena prednosti (48:53), ali su se mučili da pronađu konstantnost u napadu. Nisu uspeli da naprave veću seriju, a četvrtinu je obeležio ogroman broj faulova na obe strane. Kada već crveno-beli nisu mogli da nađu rešenja, Himki je u samoj završnici preko Mikija i Mekaluma uspeo da vrati vođstvo pred poslednji kvartal (58:57).

Nastavio je Obradović da ukazuje poverenj O’Brajantu, ali bi na svaki dobar potez odgovorio sa greškom. Probao je Saša da nađe pravu petorku, pa je na sedam minuta pre kraja uveo i Marka Simonovića po prvi put na meču. Tražila je Zvezda rešenja, a Himki je preko Mekaluma i Mikija za dva minuta napravio seriju 7:0, stekao dvocifrenu prednost i stavio tačku na meč (77:66).

 

HIMKI: Šved 15 (12as) ,Mekalum 23, Tima 9 (4sk), Karasjov 2, Zajcev 3, Monro 9 (4sk), Odinokov, Voronov, Buker, Jerebko 8, Bertans 3, Miki 11 (11sk)
ZVEZDA: O’Brajant 14 (4sk, 3 izg.l), Ročesti 7 (3as), Hol 4, (4sk), Volden 11, Lojd 18 (7sk, 3as), Davidovac, Lazić 5, Dobrić 2, Simonović, Kuridža 4 (5sk), Kuzmić 8, Teri 4

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike