Ostavio trenerski posao zbog jevrejske vere i otkrio šta misli o muslimanu Irvingu (VIDEO)

19.05.2022

08:22

0

Autor: 24sedam

Amare Stodemajer tvrdi da ga niko neće posvađati sa najboljim igračem Brukina

Ostavio trenerski posao zbog jevrejske vere i otkrio šta misli o muslimanu Irvingu (VIDEO)
kajri - Copyright Instagram printscreen, Profimedia

Posle dve godine kao pomoćni trener za razvoj igrača u Bruklin Netsima, Amare Stodemajer je prošle nedelje saopštio upravi kluba da napušta tim. Uprkos izveštajima, bivši igrač Makabija Tel Aviva i Hapoela Jerusalima negira da se na taj potez odlučio zbog nesporazuma sa Kajrijem Irvingom i objašnjava svoje prave motive.

- Video sam izveštaje da sam napustio Netse i kritikovao Kajrija na odlasku, ali to nije tačno. Razgovarao sam sa Stivom Nešom, imali smo dobar razgovor i rekao sam da ne mogu da se razvijam kao trener jer ne radim subotom, a trenerski posao zahteva da budete tamo puno radno vreme. Nisam mogao da nastavim da se razvijam kao trener, pa zato nisam želeo da nastavim - priznao je Stodemajer.

 

 

Stodemajer je religiozni Jevrejin i zato nije želeo da radi na šabat, koji počinje od petka uveče i traje do kraja sledećeg dana. U tome je video sličnosti sa Irvingom, koji ispoveda muslimansku veru i zbog pridržavanja svim pravilima ove vere nalazi se pod udarom navijača u SAD.

- Zašto da kritikujem nekoga poput mene? Takođe postim tokom sezone zbog Jom Kipura, imam i religiozni stav, takođe sam aktivista za prava afro-američke zajednice. Pa zašto bih onda kritikovao nekoga ko je tako sličan meni? Mediji pokušavaju da okrenu reči protiv vaših prijatelja ili vaše organizacije, da bi dobili veće tiraže i preglede. Neću dozvoliti da se to desi, ni protiv Kajrija ni protiv drugih. Možete zaboraviti na to.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike