Kajri odveo Bruklin na megdan Bostonu, Timbervulvsi bez najboljeg do trijumfa nad Klipersima (VIDEO)

13.04.2022

05:16

0

Klivlend ima još jednu šansu za plej-of, te čeka boljeg iz duela Atlante i Šarlota

Kajri odveo Bruklin na megdan Bostonu, Timbervulvsi bez najboljeg do trijumfa nad Klipersima (VIDEO)
Kajri Irving - Copyright Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack/

Do kraja ligaškog dela NBA lige ostalo je nekoliko utakmica, kada će se znati i svi učesnici plej-ofa.

Mesto u gornjem delu tabele, noćas su potvrdili i košarkaši Bruklin Netsa, pobedom nad Klivlend Kavalirsima, rezultatom 115:108.

Kajri Irving se vratio u sastav Netsa u pravom trenutku i odličnom partijom odveo svoju  ekipu u plej-of, na megdan Boston Seltiksima.

Falio je plejmejker ove sezone Netsima, što je jedan od razloga zbog kohga je Bruklin igrao u plej-inu. U prvom poluvremenu, bio je gotovo bez greške, te je upisao 20 poena. Meč je završio sa 34 poena, 12 asistencija i tri skoka.

Domaćini su imali prednost tokom celog meča, koja je u pojedinim trenucima iznosila i 20 poena, ali je Klivlend u finišu uspeo da priđe na -5. Tada su pak odgovornost preuzimali Kevin Durent i Irving, pa je Bruklin upisao trijumf.

U plej-ofu ih očekuje susret sa ekipom Bostona, dok Klivlend ima još jednu šansu za plej-of, te čeka boljeg iz duela Atlante i Šarlota.

Minesota Timbervulvsi savladali su Los Anđeles Kliperse u neizvesnoj završnici rezultatom 109:104, te obezbedili plej-of.

Potpuno neočkivano, ali noćas je podbacio Karl-Entoni Tauns, ali je Minesota iskusno obezbedila borbu u gornjem delu tabele.

I dok je centar bio slabiji od očekivanog i priželjkivanog, u napadu su proradili D'Anđelo Rasel i Entoni Edvards, dok je u odbrani sjajan bio Patrik Beverli, pa je domaćin stigao do konačnog trijumfa.

Tokom čitavog meča, rivali su se smenjivali u vođstvu, a da je bio izjednačen susret govori i podatak da je najveća prednost jednog tima bila tek 10 poena, koju su gosti stekli pred kraj.
Usledila je penal zvršnica, a Minesota je bila pod manjim pritiskom, te upisala pobedu.

Poraženi ima još jednu šansu za plej-of i to protiv boljeg iz duela Nju Orleansa i San Antonija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike