Vasa za 24sedam o predstojećem fajnal-foru: Daj Bože da osvojim Evroligu u mom Beogradu!

18.05.2022

11:52

0

Autor: Milan Nastić

Najbolji košarkaš Evrope sa velikim optimizmom dočekuje samu završnicu ovog takmičenja

Vasa za 24sedam o predstojećem fajnal-foru: Daj Bože da osvojim Evroligu u mom Beogradu!
20220408ivZvezdaEfes01 - Copyright MN Press

Beograd će u narednih četiri dana ugostiti evropski košarkaški krem, svi koji nešto znače u sportu pod obručima.

Velika čast za prestonicu Srbiju, jer je Beograd posle četiri godine ponovo domaćin fajnal-fora, na kojem učestvuje Real, Barselona, Olimpijakos i Efes Pilsen.

Glavna uzdanica kluba iz Istanbula je srpski košarkaš Vasa Micić, od koga se očekuje da vodi svoju ekipu do pehara.

24sedam je imao priliku da popriča sa najboljim evropskim plejom pred početak polufinala, napominjući da mu je drago što je ponovo u Beogradu.    

- Osećam se dobro, ovo mi je drugi put da igram u Beogradu, sada sam malo opušteniji u odnosu na 2018. godinu. Malo sam mirniji, nema toliko euforije, jer ona može negativno da utiče na igrače, izgubiš fokus, koji je izuzetno potreban za ovako veliko takmičenje, ali sa druge strane prelep osećaj da sam ponovo u Beogardu na fajnal-foru - počeo je razgovor za 24sedam Vasa Mićić. 

MN Press
 

Najbolji evropski košarkaš ističe da je velika privilegija biti dva puta učesnika fajnal-fora, a pritom da igraš u svojoj zemlji.

- Igraš dva puta fajnal-for kod kuće, neko tokom čitave karijere ne odigra nijedan. Nešto neverovatno, biće prelepo, i verujem da će publika uživati u ovim mečevima. Odlične ekipe su se plasirale, najbolje u regularnom delu Evrolige, tako da će biti ovo jedno dobro i kvalitetno takmičenje - istakao je Vasa.

Srpski reprezentativac nada se da njegov Efes može da podigne pehar, mada kako sam kaže treba ići korak po korak.

- Daj Bože da podignemo pehar, prošli put to nam nije pošlo za rukom. Ne bi tako daleko gledao, jer ja ne planiran šta će biti u narednih dva minuta. Ajde, prvo da odigramo prvo polufinale. Olimpijakos je u odličnom momentu, ali i mi smo u dobroj formi. Pa da vidimo ko će biti bolji u tom okršaju, pa onda da razmišljamo o finalu.

Vasa Mićić nije hteo da prognozira ko ima najveće šanse za osvajanje fajnal-for, napominjući da svaka ekipa ima istu šansu za pehar u Evroligu.

- Teško je reći ko je prvi favorit, igra se na jednu utakmicu i u 40 minuta svašta može da se dogodi. Neko može da imaš loš ili dobar dan. Može neki košarkaš da eksplodira, od koga se najmanje očekuje, bljesne, svi smo toga svesni i spremni smo na svaki događaj. Mi smo prošle godine podigli pehar, međutim, gledajući rezultate tokom sezone u Evroligi, Barsa ima najveće šanse, ali naravno da su i drugi timovi došli u Beograd sa istim ciljem. Real, Olimpijakos, kao i mi, svi smo došli ovde sa jasnim ciljem da osvojimo Evroligu. Videćemo, biće dosta uzbuđenja - kazao je košarkaš Efesa.

Vasa se osvrnuo i na sve nagrade koje je dobio ove sezone, napominjući da mu prijaju priznanja.

- Iskreno, lep je osećaj, ja volim takva priznanja, ne da bi pokazivao drugima, već to je mala potvrda za sve što si uradio u prethodnom periodu, minuli rad. Nije ništa slučajno, Iza svakog tog priznanja je težak rad, ništa ne pada sa neba. Pa te nagrade kad dođu, ali sam srećan što zbog toga - zaključio je Vasa Micić za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike