Dobrodošli u Beograd na dane u kojima slavimo košarku! Minut ćutanja za Okuladžu, pa najava spektakla (FOTO, VIDEO)

18.05.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Svečanom dodelom najboljima zvanično počeo evroligaški vikend u našem glavnom gradu

Dobrodošli u Beograd na dane u kojima slavimo košarku! Minut ćutanja za Okuladžu, pa najava spektakla (FOTO, VIDEO)
987 - Copyright Printscreen/YouTube

Fajnal-for Evrolige u Beogradu počeo je dodelom nagrada najboljima u ovoj sezoni.

Prvi čovek ovog takmičenja Đordi Bartomeu održao je uvodni govor i na početku zamolio sve prisutne da se minutom ćutanja oproste od prerano preminule košarkaške zvezde Ademola Okuladže.

- Sa velikom tugom moram da počnem ovaj događaj. Bio je veliki košarkaš, ali i izuzetna osoba koja nas je definitivno prerano napustila - rekao je Bartomeu, pa se okrenuo beogradskom turniru:

- Sećam se koliko nam je bilo drago što se F4 vraća. Hvala Berlinu, ali hvala i Beogradu, gradu i upravi, što je za ovako kratko vreme uspela sve da sredi, pripremi i preokrene. Nameravamo da ovaj vikend pretvorimo u proslavu košarke. Dobrodošli u Beograd, grad košarke, grad u kome ćemo krunisati šampiona za ovu sezonu!

Nakon uvodnog pozdrava Bartomeua prešlo se na dodele najboljima u sezoni.

Medžik moments nagradu dobio je Kostas Slukas iz ruku ambasadora F4 u Beogradu Duška Savanovića, dok je Patrik Femerling nagradio mladog talenta Rokasa Jokubatisa.

Najbolji odbrambeni igrač Kajl Hajns bio je opravdano odsutan, pa se obratio putem poruke.

Trofej namenjen najboljem strelcu dodelio je nekadašnji reprezentativac Igor Rakočević, a on je završio u rukama srpskog asa Vasilija Micića. Supruga legende svetske košarke koja nas je nedavno napustila Dušana Dude Ivkovića Nena uručila je nagradu Jorgosu Barcokasu.

Tim godine čine Majk Džejms, Šejn Larkin, Nikola Mirotić, Volter Tavares, Saša Vezenkov, a trofeje su dobili iz ruku Felipea Rejesa i Dejana Tomaševića.

Za kraj je ostavljen najkorisniji igrač Evrolige, a za MVP je proglašen Nikola Mirotić, kome je trofej uručio trener Partizana Željko Obradović.

To je to! Neka igre počnu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike