Obradović posle Budućnosti imao jedno veliko pitanje i poruku za igrače: Tim koji pretenduje da bude ozbiljan to mora da shvati!

15.05.2022

21:22

0

Autor: 24sedam

Strateg Partizana o porazu u drugom meču polufinala plej-ofa

Obradović posle Budućnosti imao jedno veliko pitanje i poruku za igrače: Tim koji pretenduje da bude ozbiljan to mora da shvati!
PARTIZAN_vs_BURSA_29 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana propustili su prvu meč loptu za plasman u finale AdmiralBet ABA lige. U drugom duelu polufinalne serije crno-beli su poraženi od Budućnosti u „Morači“, koja je u dramatičnom finišu slavila trojkom Vladimira Micova četiri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene – 72:71.

- Čestitam Budućnosti na apsolutno zasluženoj pobedi. Mislim da su igrali bolje tokom svih 40 minuta. Uspeli smo na kraju da se vratimo, imali smo šansu da pobedimo, ali smo odigrali katastrofalno poslednju odbranu i veoma konfuzno poslednji aut – kazao je posle meča trener Partizana Željko Obradović, dodavši:

- Rekao sam i posle prve utakmice, ovo je plej-of, da li je jedan razlike, 11 ili 21 potpuno je nebitno. Sada je 1:1, serija se seli u Beograd i to je to… Da se pripremimo, ponovo slede analize, ponovo sve ono što mislimo da treba da se uradi da bismo dobili treću utakmicu i otišli u finale.

Jedan od razloga neuspeha u Podgorici crno-beli sigurno mogu da pronađu u čak 10 promašenih slobodnih bacanja u prvom poluvremenu.

- To je sigurno bilo važno u prvom poluvremenu, ali vratili smo se i u tim okolnostima. Veliko je pitanje zbog čega igrači tako lako promašuju slobodna bacanja. To je priprema, mentalitet da dođeš i odigraš utakmicu, da treniraš košarku. Promašiti 10 slobodnih bacanja je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli za plej-of meč.

Takođe, prva napadačka opcija crno-belih ove sezone Kevin Panter utakmicu je završio bez poena.

- On je igrač koji je veoma važan za nas, ali i bez njegovog učinka, sa šutem koji je imao, smo došli u situaciju da branimo napad i eventualno pobedimo utakmicu. Čak i ovaj aut, ali eto, to je košarka… To znači da ne radimo dobro, jer to su detalji koje jedan tim, koji pretenduje da bude ozbiljan, mora da shvati. Da shvati kako da brani dva razlike, da je tu nemoguće doći do šuta za tri poena, ali to se ovom timu dešava i to je tako… Ništa preko noći ne može da se promeni – zaključio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike