Promenjen trener, problemi ostali: Partizan poražen u Laktašima

31.10.2020

21:11 >> 21:50

0

Crno-beli posle produžetka izgubili od Igokee u petom kolu ABA lige

Promenjen trener, problemi ostali: Partizan poražen u Laktašima
Copyright Promo/ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Promenom trenera nije ni za kratko ugašen požar u Košarkaškom klubu Partizan. Crno-beli su predvođeni sa klupe privremenim šefom struke Milivojem Lazićem, dan pošto je klupu napustio Vlado Šćepanović, zabeležili novi poraz i to posle produžetka u petom kolu ABA lige protiv Igokee u Laktašima – 90:84.

Partizan sada ima skor od dve pobede i tri poraza, dok Igokea ima četiri trijumfa i jedan neuspeh.

Već na startu susreta u Laktašima se desilo rekordno brzo isključenje, a zaradio ga je trener domaćeg tima Dragan Bajić. On je zbog prigovora dobio dve tehničke greške, zbog kojih je već posle 91 sekunde morao da napusti teren. Crno-beli su iskoristili nervozu protivnika i brzo poveli preko Dangubića – 9:2.

Pročitajte još – KK PARTIZAN: Šćepanović je prošlost, poverenje bivšem treneru Zvezde

Igokea je uzvratila preko Karmajkla, Kleomonsa i Fundića, pa je na semaforu posle samo nekoliko minuta bio rezultatski egal. Partizan je počeo da ređa izgubljene lopte, čak devet je skupio za 11 minuta, a to su domaći znali da kazne. Na startu druge deonice Igokea je izgradila dvocifrenu prednost – 31:21.

Buđenje gostiju najavio je Rade Zagorac. Do odlaska na pauzu imao je učinak od 12 poena uz samo jedan promašaj (4-3 za dva, 2-2 za tri). Njemu pripadaju najveće zasluge za održavanje crno-belih u igri, a dve bitne trojke postigao je i Markus Pejdž. Imali su priliku gosti i da sa vođstvom odu u svlačionicu, ali je nisu iskoristili, pa je Igokea na poluvremenu imala plus dva (45:43).

 

Potpuna rezultatska klackalica obeležila je treću četvrtinu, tokom koje igračima nije baš bilo lako da dođu do poena. Veliki broj promašaja i grešaka ređao se na obe strane, 12 poena su uspeli da ubace košarkaši Partizana, a domaći dva više – 14. Pred odlučujuću deonicu Igokea je vodila četiri razlike (59:55).

Crno-beli su disali za vratom protivniku, koji je “sebično” držao tas na svojoj strani. Do vođstva su gosti uspeli da stignu tek posle šest minuta igre kada je Nemanja Gordić krenuo u prodor, pa pogodio pod faulom – 69:68. Međutim, nisu se zaustavili domaći, pa je bilo jasno da završnica neće proći bez drame. Na semaforu je bilo poravnanje – 74:74 minut i po pre kraja.

Pročitajte još – Zagorac za 24sedam: On je duhovni vođa Partizana, od njega učim kako da budem dobar kapiten

Neizvesnost je trajala do poslednjeg zvižduka sudije. Imala je 18 sekundi pre kraja Igokea plus tri, a izjednačenje je sa druge strane doneo kapiten Novica Veličković (79:79). Ostalo je deset sekundi domaćima za poslednji napad, Karmajkl je promašio… Dangubić nije uspeo sa pola terena da pogodi za pobedu, pa je pitanje pobednika moralo da bude rešeno u produžetku.

Kada je Voler ubacio dve vezane trojke, a onda Gordić napravio nesportski faul na Jošilu, Igokea se odlepila – 88:82. Loše odluke u narednih nekoliko napada koštale su Partizan pobede… I samo produžile krizu.

Naredni meč crno-beli igraju u sredu (20.30) protiv Huventuda u šestom kolu Evrokupa u Hali sportova „Ranko Žeravica“. U subotu je na programu sledeći izazov u ABA ligi – u pitanju je okršaj sa Zadrom od 21.00 na istom mestu.

Igokea: Klemons 14 (11as, 6sk), Atić 5 (6sk), Jovanović 3, Jošilo 7 (9sk), Talić, Ilić, Pot 6, Voler 17 (9-3 za tri), Karmajkl 27 (16-11 za dva), Fundić 11, Kondić.

Partizan: Mika 4 (6sk, 6 iz. lopti), Miler-Mekintajer 9 (5-1 za tri), Zagorac 17 (4sk), Pejdž 8, Dangubić 7, Gordić 19, S. Janković, Angola, Veličković 8 (5sk), N. Janković 2, Trifunović 4, Tomas 6.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike