Voler zablistao u produžetku, Partizan pao posle drame u Laktašima

31.10.2020

18:30 >> 21:23

0

Autor: A.Š.

Crno-beli poraženi posle dodatnih pet minuta na gostovanju protiv Igokee

Voler zablistao u produžetku, Partizan pao posle drame u Laktašima
Copyright ABA/Igokea/NikolaVuruna

Trener je promenjen, rezultat je isti.

Košarkaši Partizana posle velike drame i dodatnih pet minuta izgubili su na gostovanju protiv Igokee 90:84.

PRODUŽETAK

45′ – POBEDA IGOKEE

Dva napadu su domaći promašili na plus šest. Minut i 22 sekunde pre kraja produžetka, Partizan traži tajm aut. Mekintajer je promašio trojku. Klemons je napravio faul u napadu, Gordić poentira iz prodora, a 18 sekundi pre kraja Karmajkl poenima iz reketa stavlja tačku na ovaj meč – 90:84.

43′ – VOLER S DVE TROJKE GURA IGOSE

Posle sjajne odbrane Voler pogađa još jednu trojku. Košarkaši Partizana gube još jednu loptu, Jošilo se izborio za nesportski faul Gordića. Pogađa nekadašnji đak Partizanove škole oba bacanja. Voler je promašio šut za tri poena, ali Veličković pravi faul u napadu. Dva minuta pre kraja produžetka Igokea vodi 88:82 i ima napad.

42′ – PRVI POENI IZ SLOBODNIH BACANJA

Posle polovičnog učinka Jovanovića s linije penala, Igokea vodi, ali brzo uzvraća Gordić, koji pogađa tri bacanja. Voler ubacuje trojku i vraća plus na stranu domaćih (83:82), a potom krade loptu Pejdžu.

41′ – POČEO PRODUŽETAK

Igokea je imala tri skoka u napadu na otvaranju produžetka, ali na sreću crno-belih nisu ih materijalizovali poenima. Gordić promašuje šut za tri.

ČETVRTA ČETVRTINA

40 – DRAMA U ZAVRŠNICI

Igokea je promašila napad, Gordić poentira uz faul 2o sekundi pre kraja, a pre izvođenja dodatnog bacanja domaći taže minut odmora. Gordić još jednom promašuje dodatno bacanje, Atić ima dva bacanja 18.6 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Precizan je oba puta. Veličković ubacuje trojku, Igokea će imati poslednji napad, nešto više od 10 sekundi. Karmajkl je promašio flouter, crno-belima je preostalo četiri sekunde, Dangubić promašio šut s pola terena.

39′ – NEREŠENO PRED POSLEDNJIH 97 SEKUNDI UTAKMICE

Dangubić poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje. Nerešeno je pred poslednih 97 sekundi utakmice – 74:74. Karmajkl poentira uz faul, ubacuje i dodatno bacanje, domaći su na plus tri minut i 18 sekundi pre kraja četvrte deonice. Pejdž je promašio polaganje na isteku napada. Igokea ima plus tri 51 sekund pre kraja.

38′ – IGOKEA BLIŽA POBEDI

Karmajkl poentira uz faul, postiže i dodatno bacanje. Igosi vode 74:69. Zagorac poentira iz ofanzivnog skoka. Dva vezana napada su domaći prokockali.

ABA/Igokea/Nikola Vuruna

37′ – JOŠILO VRAĆA PLUS NA STRANU IGOKEE

Klemons je presekao dodavanje Zagorca ka Tomasu, posle čega Jošilo ubacuje prvu trojku za Igokeu u drugom poluvremenu i vraća prednost domaćinu – 71:69. Zagorac promašuje otvorenu trojku posle tajm auta Lazića.

36 – PARTIZAN VODI

Poenima Tomasa iz reketa, i košem uz faul Gordića, koji promašuje dodatno bacanje, crno-beli u završna četiri minuta meča ulaze sa plus jedan  69:68. Domaći gube loptu zbog tri sekunde u reketu Karmajkla.

35′ – CRNO-BELI BEZ REŠENJA ZA KARMAJKLA

Pejdž poentira iz prodora, Karmajkl je večeras nezaustavljiv. Postiže svoj 19. poen i čuva plus tri domaćima.

ABA/Igokea/Nikola Vuruna

33′ – PARTIZAN “ŽIVI” OD TROJKI

Posle Mekintajera, trojku ubacuje i Rade Zagorac, koji se potom u odbrani izborio za nesportski faul Dalibora Ilića. Kako je dobio snažan udarac u lice, košarkaš Partizana je morao na klupu, Gordić je ušao i pogodio dva bacanja. Imali su crno-beli potom dva napada, Gordić je promašio težak šut za tri na isteku napada, Mekintajer, posle ofanzivnog skoka Dangubića, je promašio otvoren šut, Karmajkl u kontri zakucava i kažnjava promašaje crno-belih – 66:63.

32′ – RAZIGRAO SE VOLER

Posle dva ubačena bacanja, Voler poentira i sa poludistance. Ponovo se crno-beli muče u napadu, posle polovičnog učinka Klemonsa s linije penala gube 64:58.

31′ – IGOKEA BEŽI PARTIZANU

Završni kvartal s dva ubačena otvara Voler. Igokea pravi seriju 8:0 i vodi 61:55. Mekintajer pogađa veoma važnu trojku za Partizan na isteku napada.

TREĆA ČETVRTINA

30′ – KRAJ TREĆE DEONICE

Poeni Marka Jošila u samoj završnici treće deonice jedini su u poslednja dva minuta pretposlednjeg kvartala. Igokea u četvrti period ulazi sa plus četiri – 59:55.

28′ – IGOKEA SPREČAVA PARTIZAN DA SE ODLEPI

Poenima Klemonsa i Fundića Igokea vraća prednost na svoju srtanu, pošto je prethodno odbranila tri napada – 57:55.

27′ – IGRA SE KOŠ ZA KOŠ

Mika postiže prve poene na meču u 26. minutu, posle četiri Fundića, poentiraju Veličković i još jednom Mika. Partizan vodi 55:53.

ABA/Igokea/Nikola Vuruna

24′ – PARTIZAN I DALJE GREŠI

Dve vezane izgubljene lopte gostiju Igokea kažnjava poenima u kontranapadu Volera. Veličković ubacuje trojku i poravnava rezultat – 49:49.

23′ – MALO POENA

Posle više od tri minuta košarke u trećoj deonici rezultat je 3:2 za Partizan.

21′ – PARTIZAN VODI NA OTVARANJU TREĆE DEONICE

Prve poene u drugom poluvremenu, posle šuta za tri poena, postiže Nemanja Gordić. Partizan vodi 46:45. Karmajkl s linije penala vraća minimalni plus na stranu domaćih.

DRUGA ČETVRTINA

20′ – POLUVREME

Na kraju prvog poluvremena Igokea vodi 45:43, posle dva ubačena bacanja Stefana Pota. Prethodno su crno-beli promašili dva napada. Od 11 izgubljenih lopti u prvih 20 minuta (devet u prvoj četvrtini) čak pet su bili faulovi u napadu.

19′- KARMAJKL ODBIJA NALET GOSTIJU

– Na poene Dangubića s poludistance, košem iz reketa odgovara Karmajkl, to je njegov 13. poen – 43:43.

ABA/Igokea/Nikola Vuruna

18′ – ZAGORAC POVEO PREOKRET CRNO-BELIH

Posle ubačene trojke, krilni košarkaš Partizana je poentirao i u kontranapadu za novo vođstvo crno-belih – 41:39. Karmajkl prekida seriju gostiju 8:0.

17′ – PARTIZAN IZJEDNAČIO

Posle poena uz faul i ubačenog dodatnog bacanja Karmajkla, crno-beli su postigli šest brzih poena i izjednačili – 39:39. Mekintajer je prvo pogodio tri slobodna bacanja, da bi Zagorac pri izvođenju lopte presekao dodavanje domaćih i ubacio trojku.

16′ – STALA IGOKEA

“Zategli” su crno-beli odbranu, srečili rivala da u nekoliko uzastopnih napada postignu poene, pa posle koševa Zagorca i Tomasa prilaze na minus jedan – 34:33. Pot s dva ubačena bacanja prekida seriju Partizana 7:1.

 

ABA/Igokea/Nikola Vuruna

14′ – CRNO-BELI PROPUŠTAJU PRILIKE DA SE VRATE U MEČ

Pejdž ubacuje još jednu trojku, a posle dva vezana promašena šuta van linije 6.75 Veličkovića, Fundić pogađa jedno od dva slobodna bacanja – 34:29.

13′ – BRZ ODGOVOR PARTIZANA

Gordić je postigao važne poene za crno-bele na isteku napada, posle čega Ilić pravi faul u napadu, svoj treći. Pejdž ubacuje trojku, Partizan je prepolovio plus domaćih – 31:26. Klemons je za 13 minuta postigao 11 poena, poslednja dva pošto je uhvatio loptu posle svog promašaja – 33:26.

11′ – DOMAĆI NA DVOCIFRENOM PLUSU

Crno-beli su izgubili devet lopti za prvih 11 minuta utakmice. Igosi to kažnjavaju, trojkom Klemonsa i sa dva ubačena bacanja (od tri) Volera, dolaze do prvog dvocifrenog plusa na meču – 31:21.

PRVA ČETVRTINA

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Trojkama Volera i Atića u poslednjih 60 sekundi prve deonice Igokea je došlo do najvećih plus osam 28:18, ali je ubačenim šutem van linije 6.75 uz zvuk sirene za kraj prve deonice Gordić smanjio zaostatak crno-belih. Posle prvih 10 minuta domaći vode 26:21.

8′ -IGOSI ČUVAJU PREDNOST

Stefan Pot je prekinuo mini seriju Partizana 5:0.

7′ – KARMAJKL I KLEMOS VODE IGOKEU

Američki tandem kreira seriju 5:0 (ukupno 14:2), kojom Igosi dolaze do plus pet – 16:11. Zagorac ubacije trojku.

6′ -DOMAĆI PRVI PUT POVELI

Fundić s četiri vezana poena dovodi Igokeu u prvo vođstvo. Nikola Janković poentira u reketu rivala i prekida seriju domaćih 9:0.

5′ – IGOKEA SE BRZO VRAĆA

Domaći na polovini prve deonice prave brzu seriju 7:0 i poravnavaju rezultat. Lazić traži minut odmora za crno-bele. Mika pravi faul u napadu, njegova druga lična greška.

3′ -PARTIZAN PRAVI OSETNIJI PLUS

Prve poene na meču za Igokeu postiže Karmajkl s poludistance, potom Dangubić zakucava. Partizan vodi 9:2.

2′ – ISKLJUČEN TRENER IGOKEE

Posle samo 90 sekundi od početka utakmice, trener Igokee Dragan Bajić je dobio dve thničke greške, što automatski povlači isključenje. Trifunović je ubacio dva slobodna bacanja, a potom je Mekintajer fauliran prilikom šuta za tri poena, pogodio je sva tri bacanja. Dalibor Ilić je već napravio dve lične greške.

1′ – POČEO MEČ

Duel u Laktašima počeo je minutom ćutanja zbog smrti ekonoma Mornara Luke Macanovića. Uroš Trifunović zakucavanjem u kontranapadu postiže prve poene na meču.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike