Evroliga se oglasila nakon pobede Olimpijakosa: Pirej nije bio prijateljsko okruženje!

05.05.2022

05:52

0

A Grci se već okrenuli fajnal-foru

Evroliga se oglasila nakon pobede Olimpijakosa: Pirej nije bio prijateljsko okruženje!
profimedia-0684665441 - Copyright Profimedia

Košarkaši Olimpijakosa sinoć su u Pireju, u petok meču osmine finala Evrolige savladali Monako i plasirali se na fajnal-for, koji će se od 19. do 21. maja igrati u Beogradu.

Crveno-beli su slavili sa 94:88, a pre nego što je sudija i označio kraj meča, navijači su bili na terenu.  Prilikom slavlja je nastao opšti metež. Baklje su bile upaljene u hali, a o svemu se, ubrzo nakon meča oglasila i Evroliga.

- Košarkaška Evroliga najoštrije osuđuje postupke koji su se desili tokom poslednjih minuta pete utakmice plej-ofa Evrolige između Olimpijakosa i Monaka.

Nedostatak bezbednosti tokom utakmice doveo je do invazije navijača na teren dok je utakmica bila u toku, primoravajući sudijsku trojku da pauzira igru dok se ne uspostave minimalni bezbednosni uslovi. Ostale ozbiljne povrede bezbednosti, uključujući upotrebu raketa, lasera i petardi, takođe je primetila Evroliga. Nadležni organi će pažljivo razmotriti sve dokaze i preduzeti sve odgovarajuće mere.

Evroliga želi da naglasi da gore navedeni incidenti ne predstavljaju vrednosti za koje se ova organizacija zalaže, posebno one uživaju u iskustvu Evrolige u bezbednom i prijateljskom okruženju - navodi se u saopštenju.

Nije navedeno kada i kako će domaćini biti kažnjeni, ali jasno je, iz Pireja svi gledaju ka Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike