Vaso, dobrodošao kući! Efes brani titulu u beogradskoj Areni! (VIDEO)

28.04.2022

19:20

0

Turski sastav je sa 3:1 eliminisao Olimpiju iz Milana

Vaso, dobrodošao kući! Efes brani titulu u beogradskoj Areni! (VIDEO)
Vasilije Micić - Copyright Profimedia

Košarkaši Anadolu Efesa drugi su učesnik fajnal-fora Evrolige, koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Aktuelni šampion Evrope, do plasmana među četiri najbolje ekipe stigao je pobedom nad Olimpijom iz Milana sa 3:1. U poslednjem meču, koji je upravo okončan u Istanbulu, turski sastav je slavio sa 75:70 (19:11, 23:32, 20:15, 13:12 ).

Nakon prve deonice, koju je Efes sigurnije otvorio i nagovestio efikasan meč, usledila je druga deonica na mnogo veći broj poena, a Olimpija je uzvratila.

 

 

Italijani su svim silama želeli da ovaj duel bude rešen u petoj utakmici, ali Vasilije Micić i ekipa nisu pristali na novi meč.

Nakon što su prednost sačuvali tokom trećeg kvartala, nije to bila dvocifrena razlika, ali je Efes išao ka trijumfu, u poslednjih deset minuta, gosti su izvršili pritisak i napravili preokret. 

Plajs i Micić su održavali rezultatsku klackalicu u finišu meča, međutim, na drugoj strani, Datome je bio nezaustavljiv. Koš po koš i Efes je ponovo bio u vođstvu, a preokret je doneo Singelton sa linije za slobodna bacanja, 71:68.

Ispostavilo se da su to i ključni poeni, s obzirom na to da su u poslednjim sekundama šut za tri promašili i Larkin i Datome. Na 11 sekundi do kraja, Larkin je pak pogodio sa penala, bio je precizan i Datome, a poslednje poene postigao je upravo Vasilije Micić, 75:70.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Tibor Plejs sa 25 poena, dok je Vasilije Micić utakmicu završio sa 20. Poen više od srpskog pleja postigao je Luiđi Datome, ali nedovoljno da se ovaj duel okonča u petoj utakmici.

U polufinalu fajnal-fora, Efes ide na boljeg iz fuela Olimpijakos - Monako, a grčka ekipa trenutno vodi sa 2:1.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike