Vasa i Larkin vodili Efes do brejka u Milanu, sjajni Lučić malo Bajernu u Barseloni

19.04.2022

21:06

0

Autor: 24sedam

Počela četvrtfinalna serija plej-ofa Evrolige

Vasa i Larkin vodili Efes do brejka u Milanu, sjajni Lučić malo Bajernu u Barseloni
20200131npMicic06 - Copyright MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa i Barselone za korak su bliži Fajnal-foru u Beogradu, pošto su stigli do prvih pobeda u četvrtfinalnim serijama Evrolige koja se igra do tri trijumfa.

Mučili su se izabranici Ergina Atamana cele sezone u elitnom takmičenju, ali su u odlučujuće borbe za odbranu kontinentalnog trona počeli na dominantan način – brejkom u Milanu 64:48.

Micić i drugovi sveli su Olimpiju na samo 48 poena, a iako ni oni nisu napadački blistali uspeli su da dođu do ubedljvog trijumfa najviše zahvaljujući tandemu Micić/Larkin koji su sa po 16 poena bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u pobedničkom timu.

Za razliku od ekipe Etorea Mesine, prednost domaćeg terena zasad je uspela da sačuva Barselona, koja je u „Blaugrani“ savladala minhenski Bajern 77:67.

Dugo su puleni Andree Trinkijerija pretili favorizovanom rivalu. Predvođeni sjajnim Vladimirom Lučićem minhenski klub je do sredine četvrte deonice bio u rezultatskom priključku (69:64), ali su onda Jokubaitis, Mirotić i Eksum nanizali šest poena i odlepili Barsu na sigurnih plus 11 dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene (75:64).

Nekadašnji kapiten Partizana dao je Barsi 20 poena, Hilijard je dodao 12, dok su Katalonce predvodili Dejvis sa 19, Eksum i Mirotić sa po 12 poena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike