Lučić i Jaramaz odlični, ali Mirotić je nezaustavljiv - Barsa stigla do prednosti

27.04.2022

20:28

0

U drugom susretu večeri, Monako zaustavljen na korak od podviga i trijumfa nad Olimpijakosom

Lučić i Jaramaz odlični, ali Mirotić je nezaustavljiv - Barsa stigla do prednosti
vladimir-lucic-fc-bayern-munich-eb21 - Copyright Euroleague

Košarkaši Barselone stigli su do prednosti u osmini finala Evrolige sa Bajernom iz Minhena. U trećem susretu ovih ekipa, u Bavarskoj, Barsa je slavila sa 75:66 (26:17, 23:14, 10:18, 17:16).

Veliku prednost stekla je Barselona u prvoj deonici, ali ništa nedostižno za sastav Andree Trinkijerija. Ukoliko je nešto pokazao Bajern pod vođstvom Italijana, to je kako da se vrati iz deficita i preokrete izgubljeno. 

 

 

Međutim, Bavarci su izgubili prvu deonicu sa devet poena, a Barselona je u istom ritmu anstavila i kasnije, pa je bilo teško uzvratiti. Iako je na svojoj strani tim iz Minhena imao sjajno raspoloženog Vladimira Lučića, Nikola Mirotić je sa druge strane bio dominantan.

Usledili su prazni minutu gostujućeg tima i prilično neaktivna četvrtina za Katalonce, ali su zatim u finišu zbili redove i upisali pobedu.

Srpski reprezentativac, Vladimir Lučić, meč je okončao sa 17 poena, dok je Ognjen Jaramaz ubacio 14. Sa druge strane, Nikola Mirotić je bio sjajan i definitivno najzaslužniji za pobedu sa 25 ubačenih poena.

 

 

Imali su Bavarci veliku podršku sa tribina u vidu fudbalera Bajerna, Serža Gnabrija.

drugom večerašnjem meču, košarkaši Olimpijakosa su upisali drugu pobedu nad Monakom rezultatom 87:83 (19:23, 26:18, 26:17, 16:25).

Mogao je sastav Saše Obradovića da u finišu načini veliki preokret, s obzirom na to da su tokom većeg dela meča gubili velikom razlikom, ali su gosti iz Pireja sprečili iznenađenje. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Slukas sa 21 poenom i Vezenkov, koji je dodao 17. U timu iz Kneževine, istakao se Bejkon sa 23, dok je srpski internacionalac, Danilo Anđušić meč okončao sa samo tri poena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike